Søkelys på emballasje da Bo Wallteg deltok på svensk TV

PUBLISERT: 7 mai 2021
OPPDATERT: 26 januar

Bo Wallteg deltok i TV-programmet «Veckans ord», som altså var «emballasje».

Sjefredaktøren i Packnews og nord emballage, Bo Wallteg, deltok på beste sendetid på svensk TV i et underholdningsprogram der emballasje var i fokus.

28. april ble den siste episoden av Veckans Ord med Kristian Luuk sendt på SVT. I denne episoden var ordet «emballasje» i fokus. Bo Wallteg, sjefredaktør i Packnews og nord emballage var blant gjestene og fikk muligheten til å snakke seg varm om emballasjens betydning i vår tid. .

Ikke ofte emballasje får oppmerksomhet på TV

– Det er ikke ofte. Hvis det i de hele tatt har hendt, at emballasje eller forpakning får oppmerksomhet i beste sendetid på SVT. Man kan nesten si at det er unikt, så ikke gå glipp av det, sier Bo Wallteg.

– Jeg har forsøkt å forstå hvordan man har kommet frem til at emballasje var ett av seks ord som man fokuserte på i serien, men fikk ikke noe bra svar.

Han forteller at mye av det han sa ble klippet bort, men at noe av dette ble nevnt innledningsvis i programmet.

– Jeg fikk i hvert fall frem litt fakta som kanskje kan åpne øynene for allmenheten, sier Bo Wallteg.

Programmet kan ses via denne lenken

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Verdens mest moderne anlegg for plastgjenvinning er i Sverige

Det har vært snakk om lenge og nå er det snart tid for innvielse. Svensk Plaståtervinnings gigantanlegg i Motala innvies 15. november.
Konceptbild_sitezerox

Flexonyhet på LabelExpo

Svenske PrimeBlade, som produserer "doctor blades", det vil si nalstål til flexopresser, har en verdensledende posisjon, ikke minst med sine unike, nanobehandlede blader. På Labelexpo lanserte de en nyhet som kanskje er den eneste i verden, et spesielt såkalt "containment"-blad, beregnet på å hindre at farge i kammernalen renner bakover inn i maskinen.
Bonnie-Hagen-PrimeBladex

Ny rapport: -For mye papirbasert emballasje til engangsbruk

Papirbasert matemballasje markedsføres som et bærekraftig alternativ til plast. Dette til tross for at det vanligvis kombineres med plast eller andre kjemiske belegg, sjeldent inneholder resirkulert materiale, og det driver global avskoging og industrielt vannforbruk. Dette hevder en ny rapport fra en NGO-koalisjon bestående av European Environmental Bureau, Zero Waste Europe, Fern, Environmental Paper Network og Rethink Plastic-alliansen.
sebastian-unrau-sp-p7uuT0tw-unsplashx

Sverige fjerner plastposeskatt

I Sverige ble det innført skatt på plastposer i 2020. Nå har regjeringen besluttet å fjerne denne avgiften.
glada-pasarx