Søkelys på emballasje da Bo Wallteg deltok på svensk TV

PUBLISERT: 7 mai 2021
OPPDATERT: 26 januar

Bo Wallteg deltok i TV-programmet «Veckans ord», som altså var «emballasje».

Sjefredaktøren i Packnews og nord emballage, Bo Wallteg, deltok på beste sendetid på svensk TV i et underholdningsprogram der emballasje var i fokus.

28. april ble den siste episoden av Veckans Ord med Kristian Luuk sendt på SVT. I denne episoden var ordet «emballasje» i fokus. Bo Wallteg, sjefredaktør i Packnews og nord emballage var blant gjestene og fikk muligheten til å snakke seg varm om emballasjens betydning i vår tid. .

Ikke ofte emballasje får oppmerksomhet på TV

– Det er ikke ofte. Hvis det i de hele tatt har hendt, at emballasje eller forpakning får oppmerksomhet i beste sendetid på SVT. Man kan nesten si at det er unikt, så ikke gå glipp av det, sier Bo Wallteg.

– Jeg har forsøkt å forstå hvordan man har kommet frem til at emballasje var ett av seks ord som man fokuserte på i serien, men fikk ikke noe bra svar.

Han forteller at mye av det han sa ble klippet bort, men at noe av dette ble nevnt innledningsvis i programmet.

– Jeg fikk i hvert fall frem litt fakta som kanskje kan åpne øynene for allmenheten, sier Bo Wallteg.

Programmet kan ses via denne lenken

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Klokken tikker for emballasjefirmaene om man skal klare EUDR til årsskiftet

Nedtellingen fortsetter mot 30. desember 2024, da de fleste bedrifter som er basert i EU eller som leverer varer til EU, må overholde EUs nye avskogingsforordning (EUDR). Det vil stille store krav til for eksempel produsenter av papir, papp og emballasje.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utfordringer ved testing av nye biobaserte materialer i kontakt med mat

Bedrifter som utvikler nye biomaterialer bør huske på at materialer laget av biobaserte råvarer krever minst like mye materialtesting som tradisjonell plast, ofte enda mer. Dette er skrevet av Niko Markkinen, ekspert på testing av matemballasje ved Measurlabs i Finland.
markkinen

Er denne drikkevareemballasjen en game-changer som ryster de store selskapene?

15. mai var deler av emballasjepressen samlet i Amsterdam for å være med på lanseringen av en helt ny emballasjeløsning som selskapet bak pressekonferansen, Zotefoams, mener er en "game changer". Skulle de store produsentene av flytende kartongemballasje, Tetra Pak, Elopak og SIG Combibloc, føle seg truet?
rezorce

Fremtidssikker og bærekraftig løsning for transport av stablede kartonger

PepsiCo produserer potetchips i Broek op Langedijk i Nederland. For transport trengte selskapet et nytt system som pålitelig skulle forhindre at kartonger stablet på paller sklir. Selskapet valgte Nordsons smeltelimteknologi, som har redusert limkostnadene og antallet kundeklager drastisk.
Nordson-PepsioCo-MiniBlue-Modul-spray-applicationx