Skanem selges til globale Multi-Color Corporation (MCC)

PUBLISERT: 8 oktober 2021
OPPDATERT: 26 januar

Ole Rugland, styreleder i Skanem.|Nigel|Ole Rugland, styreleder i Skanem.

Skanems selskaper i Norge, Sverige, Danmark, Polen, Storbritannia og Thailand er solgt til MCC, mens selskapene i India og Kenya blir i Skanem Group.


MMC er em av de største etikettprodusentene i verden, og transaksjonen forventes å gjennomføres i løpet av fjerde kvartal 2021.
– De to selskapene utfyller hverandre, og vi er sterke i troen på at dette vil gi nye muligheter for ansatte og verdier for kundene, opplyser Skanem i en pressemelding.

Nigel Vinecombe, CEO i MCC sier:
NigelVinecombe, CEO i MCC.

-Skanem Europe gir MCC bredere tilgang til markeder som home & personal care, regionale mat og drikkeleverandører og andre spesialmarkeder. Det erfarne teamet er i stand til å bygge på det eksisterende og skape nye vekstmuligheter.
– Skanem Thailand utfyller MCC Thailand og åpner for vekst i Sørøst-Asia. Ole Rugland og hans team har hatt suksess med å bygge en imponerende kundeportefølje og avdelinger.

Ole Rugland:  – Mulighet for videre vekst

Ole Rugland, styreleder i Skanem Group bekrefter at selskapet de siste 20 årene har bygget opp en konkurransedyktig etikettvirksomhet i Europa, India, Afrika og Sørøst-Asia.

– Vi har nå kommet til det punktet der forretningen i Europa og Sørøst-Asia slås sammen med en global aktør som MCC, noe som vil gi mulighet for videre vekst i disse regionene. Skanem Group vil fortsette investeringen i India og Afrika, der vi ser muligheter for videre vekst og ekspansjon.

Om bedriftene

Begge selskapene har lang fartstid. Skanem, son har hovedkontor i Stavanger, ble grunnlagt i 1905. Skanem-gruppen er en ledende leverandør av selvklebende etiketter til internasjonale og regionale kunder på markedene for næringsmidler, personlig pleie, hjemmesykepleie, kjøretøy og annet. Skanem-Gruppen  vil utvide  emballasjesegmentet i andre områder i Europa og fortsette å kombinere fordelene ved å være en internasjonal gruppe med sterk tilstedeværelse i Europa, Afrika og India.

MCC ble etablert i Cincinnati, Ohio, i 1916 og betjener nasjonale og internasjonale merkevareeiere i Nord-, Sentral- og Sør-Amerika, Europa, Afrika, Kina, Sørøst-Asia og New Zeeland. Konsernet har over 9.000 ansatte i mer enn 70 etikettproduserende bedrifter.

 

 

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Heidelberg vil forløse ditt potensial

Det blir verdenspremiere på den nye generasjonen Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen skal muliggjøre autonom trykking også innen emballasjeproduksjon.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Uro i grafisk bransje når det utdannes for få

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Ny ubestrøket kartongkvalitet fra Holmen Iggesund

Invercote Touch er en ny ubestrøket plate fra Holmen Board & Paper. Det er en kvalitet som er utviklet for å møte den økende etterspørselen etter holdbare og visuelt tiltalende emballasjematerialer, samtidig som utskriftsvennligheten opprettholdes.
Igge-touchx

Orkla starter panting av emballasje i Sverige

Orkla Confectionery & Snacks Sverige og Orkla Care Sverige starter et samarbeid med gjenvinnings-appen Bower. Det betyr at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.
OLW-pantx