Ny transparent og resirkulert emballasje for salami

PUBLISERT: 30 august 2022
OPPDATERT: 26 januar

Ny emballasje for salami fra Danish Crown Foods

Næringsmiddelprodusenten Danish Crown Foods lanserer en ny emballasje til sine salamiskiver under varemerket Gøl.

Den nye emballasjen består av 60 prosent resirkulert plast, og den svarte bunnskålen er byttet ut en transparent skål som er lettere å håndtere i plastgjenvinningen.

Danish Crown Foods skriver i en pressemelding at den nye emballasjen er et viktig skritt selskapet bærekraftstrategi, som blant annet innebær et mål om at 90 prosent av konsernets emballasje skal kunne gjenvinnes i 2025. I 230 skal samtlige av konsernets emballasje være gjenvinnbare.

-Som en av de største aktørene i kjøttindustrien føler vi et ansvar for å lede bransjen mot en mer bærekraftig morgendag, sier Sara Johnsson, markedssjef i Danish Crown Foods Sweden.

I det svenske markedet har emballasjebyttet blir foretatt i løpet av sommeren.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red