Hvis du går med planer om å stille ut på interpack i Düsseldorf neste år, kan du nesten bare legge de tankene til side. Vanligvis er messen utsolgt mer enn ett år før den blir en realitet. Cirka 2800 utstillere fra hele verden vil være i hallene. Et større antall selskaper står trolig i kø for å få sjansen via at noen kanskje trekker seg. Men, det kan være en sjanse for å få plass likevel, ifølge messedirektør Thomas Dohse.
– Har du gått glipp av påmeldingsfristen, kan jeg bare oppfordre deg til å kontakte oss igjen, sier Thomas Dohse. Planleggingen pågår fortsatt. Vi undersøker hver forespørsel individuelt og prøver å finne de riktige løsningene. interpack arrangeres i Düsseldorf 7. – 13. mai 2026.
Tydelige haller
interpack har en rekke hovedområder som dekkes av utstillerne. Det dreier seg om løsninger for mat, drikke, konfekt, bakevarer, legemidler, kosmetikk, non-food og industrivarer. De har egne haller. Den ekspansive delen i hjertet av interpack – emballasjematerialer og emballasjevarer – sammen med maskiner for merking og merking, produksjon av emballasjemateriale og integrert emballasjetrykk, er også samlet i sine egne haller. Seksjonen med firmaer som leverer komponenter har for første gang to egne haller.
I tider med samfunnsmessige og geopolitiske omveltninger er dialog innenfor dette globale fellesskapet viktigere enn noen gang. Digitalisering, ressurspriser, forsyningskjeder, nye reguleringer, endret forbrukeratferd og krav om mer bærekraft – alt dette påvirker sektoren og endrer forretningsmodeller og produksjonsprosesser. På interpack skal fremtidsrettede løsninger presenteres, drivkrefter tilføres og bærekraftig, effektiv og sikker emballasje og prosessmetoder arbeides sammen.
Fremtidsrettede temaer
For å møte dagens utfordringer i bransjen, fokuserer interpack 2026 spesifikt på fremtidsrettede temaer.
Smart Manufacturing er synonymt med mer intelligent, bærekraftig og økonomisk produksjon. Maskinseksjonen hos interpack presenterer nye løsninger for dette – for eksempel innenfor områdene KI-støttede systemer, robotikk, automasjon, intelligent kontroll, «verdi fra data» og ressurseffektivitet.
Innovative Materials fokuserer på omtrent 1000 utstillere i emballasjeseksjonen. Nye plastmaterialer, fiberbaserte materialer og intelligente belegg er eksempler. Monomaterialer, biobaserte løsninger og Design for Recycling fremmer sirkulær bruk og reduserer materialbruk.
Alt dette krever kvalifiserte medarbeidere. Future Skills dreier seg om transformasjonen av arbeidslivet innenfor sektoren. Fokus er på kvalifisering, promotering av unge talenter, digital kunnskap og ferdighetene som kreves for fremtidssikre prosesser og teknologier.
– Bransjen blir formet av to sentrale trender, bærekraftige emballasjeløsninger som cellulosebaserte eller monomaterialer, pluss økende automatisering, for å redusere avhengigheten av kvalifisert personell på enkelte områder. Samtidig blir noe klart: godt trente medarbeidere er fortsatt avgjørende. Det viktigste bedrifter kan gjøre for å skille seg ut er å tilby sine ansatte meningsfulle oppgaver som lar dem virkelig påvirke, sier Markus Rustler, president og administrerende direktør i Theegarten-Pactec og administrerende direktør i interpack 2026.
Flere spesielle arrangementer er inkludert i programmet ved siden av selve messen. De inkluderer Spotlight Forum, hvor eksperter diskuterer aktuelle trender i sektoren. Start-Up Zone bringer nye ideer og nye perspektiver til scenen. Med Women in Packaging fokuserer interpack på kvinnelige kvalifiserte fagfolk og deres rolle i bransjen.