Hva er egentlig en etikett og hvorfor er den viktig?

PUBLISERT: 18 oktober 2022
OPPDATERT: 26 januar

Kanskje kan man ikke si at det er et førsteinntrykk lengere når Solo tar enda en runde på logo og signatur, men at de store merkevarene fortsetter å utvikle etiketten viser nettopp hvor viktig den er for hele produktet.

Førsteinntrykket har mye å si, men er det mer? Ellco Etikett har laget en artikkel om emballasjens betydning for at merkevaren skal gi et godt førsteinntrykk.

Er etiketten bare en praktisk informasjonskanal om innhold eller kan den si mer om produktet enn bare det rent faktiske?

Ellco påpeker at mange av de store dagligvarekjedene har satset tungt på egne merkevarer de siste årene. De fleste kvier seg for å velge butikkjedenes egne varer fremfor etablerte merkevarer. Hvorfor er det sånn?
Les hele artikkelen til Ellco som beskriver de mange tankene og vurderingene om ligger bak valg av emballasje og etiketter. Artikkelen er skrevet av Guru Utvikling.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Plastdagen 2023

For tredje år på rad arrangeres Plastdagen 2023 den 19. oktober i Oslo. Arrangementet fokuserer på teknologiens rolle i plasthåndtering i lav- og mellominntektsland. Dette er en viktig møteplass for alle som bryr seg om miljøutfordringene knyttet til plast.
plastdagen

Emballasjedagene 2023

Torsdag 9. og fredag 10.november arrangerer Emballasjeforeningen sin årlige konferanse. Foredragsholdere fra inn- og utland vil dele innsikt om trender, utfordringer og innovasjoner innen emballasje og emballering.
Emballasjedagene_logo_600x400

PulPac oppskalerer ved å nedskalere med formstøpingsteknikk

PulPac lanserer en ny maskinplattform, PulPac Scala, som de sier representerer et betydelig skritt i tørr-fiberrevolusjonen. Scala-plattformen er basert på sprøytestøping, en teknologi knyttet til plastbehandling, kombinert med PulPacs nye Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front-1

Blue Ocean Closures og Coca-Cola i utviklingssamarbeid

Blue Ocean Closures, som produserer skrukorker for emballasje, har kommet til enighet om et samarbeid med Coca-Colas EMEA FoU-senter i Brussel.
blue-ocean-utvalg