Den 5. januar 2021 er det 20 år siden Rørosmeieriet ble startet

PUBLISERT: 5 januar 2021
OPPDATERT: 26 januar

Rørosmeieriet er 20 år 5. januar 2021, men den planlagte storfeiringen blir spredt over flere små markeringer.

TINE Midt-Norge og offentlige instanser med tro prosjektet ga fødselshjelp til det lille meieriet, som startet med fire gründere som fylte aller roller.

Omsetningen var i starten på knappe fem millioner kroner. Etter noen år med utfordringer, nattevåk, dugnad og hardt arbeid er Rørosmeieriet i dag en norsk matbedrift av betydning.
Målet var å få flere ansatte og at driften skulle være økonomisk bærekraftig slik at den kunne gi utbytte til eierne

– Selv om vi har blitt større, har vi holdt fast ved den opprinnelige strategien om å forankre driften i norske mattradisjoner og økologisk produksjon, skriver Rørosmeieriet på sine nettsider.

Den planlagte feiringen av 20-årsjubileet er lagt på is, men det vil bli flere små markeringer gjennom året.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red