Tett samarbeid må til for å innfri krav til bølgepappemballasje

PUBLISERT: 20 januar 2021
OPPDATERT: 26 januar

Som en ledende utstyrsleverandør jobber Bobst tett med konvertererne for å hjelpe dem å produsere feilfri emballasje og tilfredsstille behovene til deres kunder.||

Nøkkeltrender i emballasjesektoren stiller mange krav til konverterere og merkevareeiere. Nye kundepreferanser og handlevaner endrer markedet.

Behovet for kortere tid til markedet og raskere levering er tilleggskrav som setter økende press på kostnadene. For å kunne svare på disse utfordringene, må bølgepappsektoren produsere høykvalitets bølgepappemballasje med korte ledetider.

Jobber tett med konvertererne
Trykking med CMYK dekker 65 prosent av fargespekteret. Dette kan økes til 90 prosent med et ekspandert trykkfargesett der tre farger, typisk oransje, grønn og fiolett, legges til CMYK.

Som en ledende utstyrsleverandør jobber Bobst tett med konvertererne for å hjelpe dem å produsere feilfri emballasje og tilfredsstille behovene til deres kunder. Selskapet har vært en spydspiss når det gjelder innovasjoner for etterbehandling av flexotrykket emballasje i flere tiår.

Bobst har utviklet arkmatet trykk og prosesseringsutstyr for produksjon av høykvalitets trykk på bølgepapp. For å fortsette prosessen bygger Bobst sin fremtidsvisjon for emballasjebransjens på fire søyler:

  • Digitalisering
  • Tilkobling
  • Automatisering
  •  Bærekraft

– For å kunne produsere grafikk med høyest mulig kvalitet under flexotrykk på bølgepapp, må man ta hensyn til tre viktige elementer: Trykkpressen, forbrukervaren og produksjonsteamet, forklarer Guiliame Martin Bastenaire, Printing Process Expert i Flexo-sektoren i Bobst Lyon.

– Disse elementene må jobbe sammen i harmoni for å overvinne de spesifikke utfordringene i denne prosessen og møte kundens behov i sektoren for etterbehandling av flexotrykket emballasje.

Omfattende portefølje av flexopresser

Bobst har en omfattende portefølje av flexotrykkpresser til produksjon av enestående trykkvalitet til lav pris i en gjennomkjøring. Masterflex HD er en høykvalitets trykkpresse som er referansepressen for formater på 2.100 x1,300 mm.

Bobst tilbyr to nivåer trykkvalitet for sine inline-løsninger, som kan tilpasses til High Graphics eller THQ (Tres Haute Qalite) FlexoCloud-teknologi. High Graphics Mode gir sylskarpe bilder og høyoppløselige farger i en gjennomkjøring.

THQ-teknologien tar trykkvaliteten til neste nivå som også innfrir bærekraftsmål ved å bruke Extended Gamut Printing. Den ene THQ-teknologien bruker faste fargeinstillinger som reduserer produksjonskostnadene kraftig ved å spare trykkfarge og forbruksvarer.

Trykking med CMYK dekker 65 prosent av fargespekteret. Dette kan økes til 90 prosent med et ekspandert trykkfargesett der tre farger, typisk oransje, grønn og fiolett, legges til CMYK.

Automatisering for høyere presisjon
Ved oppstarten av en jobb vil Registron S6500 automatisk sette opp verdier for hver farge.

Økt automasjon på pressene gir raskere oppsett og registrering, høy fargenøyaktighet og perfekt behandling og posisjonering av ark. Dette gir redusert svinn, spart tidsforbruk og mer bærekraftig produksjon.

– Takket være våre kontrollstyring og korrektive systemer kan vi garantere perfekt posisjonering av arkene ved hver trykkpresse, hevder Olivier Robin, Bobst Lyon salgsdirektør.

– Ved oppstarten av en jobb vil Registron S6500 automatisk sette opp verdier for hver farge. Sammen med Start&Go-systemet justeres skjevhet og trykklengde for hver enhet for å spare produksjonstid og gi støtte for flerfargejobber.

Detaljene teller

Hver detalj teller, og alle elementer i trykkprosessen overvåkes. Bobst produserer sine egne sylindre for å garantere perfekt geometri både i lengde og omkrets. Sylinderposisjoneringen er presis og repeterbar med en toleranse på 0,01 mm.

– Som maskinprodusent jobber Bobst hardt hver dag for å garantere den beste kvaliteten i trykkpressene, støtte kundene og hjelper dem å være foran i konkurransen, konkluderer Olivier Robin.

– Det handler om å kapitalisere på industrikunnskap og dele den for å berike trykkeprosessen for alle involverte parter. Vi jobber i partnerskap med konverterere og andre leverandører. Sammen skaper vi fremtidens emballasje.

 

 

 

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

World Packaging Organisation gir global stemme til emballasjeindustrien

Den nye presidenten for World Packaging Organization, Luciana Pellegrino, har tiltrådt – den første kvinnen i denne rollen i den globale organisasjonens historie. Her deler hun sin strategi og visjon med Lindy Hughson, sjefredaktør for det australske magasinet Packaging News.
Pellegrionx

Siste nytt fra bioplastindustrien presenteres i København 11. april

11. april arrangeres Nordic Bioplastic Conference 2024 i København, et arrangement som vil ta for seg innovasjoner innen biobaserte og biologisk nedbrytbare plastmaterialer.
Industriens-hus-1024x468-1

4. april samles den nordiske flexotrykkbransjen i Helsingør

4. april samles flexotrykkbransjen på Marienlyst Strandhotel like utenfor Helsingør. Absolute Flexo Future 2024 er organisert av det danske Flexo Forum og SweFlex.
marienlyst-2

CCL Industries åpner ny sleeveproduksjon

CCL Industries, en produsent av spesialetiketter, sikkerhets- og emballasjeløsninger, har offisielt åpnet sitt nye etikettsenter i Dornbirn, Østerrike, og fullfører flyttingen fra Hohenems, Tyskland.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x