Ny stor leverandør av smart og bærekraftig metallemballasje

PUBLISERT: 8 september 2021
OPPDATERT: 26 januar

||

Eviosys oppsto som leverandør av smart og bærekraftig metallemballasje da KPS Capital kjøpte Crown Holdings mat- og forbrukeremballasjedivisjon. 

Navnet Eviosys kommer fra det greske ordet for bærekraftig og skal videreføre 200 år emballasjeekspertise for å forbedre markedsposisjonen ytterligere og legge til rette for vekst.

Størst i Europa

Eviosys blir Europas største produsent av emballasje i stål og aluminium til matvarer, med hundrevis av globale og regionale produsenter av mat og forbrukervarer som kunder.
Det nye selskapet skal fokusere på unike og smarte emballasjeløsninger ved å kombinere den rike arven med markedsledende fokus på innovasjon, forskning og utvikling. Porteføljen er sentrert på 100 prosent gjenvinnbare metallråvarer.

44 fabrikker i 17 land

Eviosys har syv designstudioer og tre laboratorier rundt om i Europa og 6.300 ansatte ved 44 fabrikker i 17 land i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA). Tomas Lopez skal lede firmaet som CEO.

– Dette er et utrolig spennende øyeblikk for emballasjeindustrien. Eviosys kombinerer 200 års erfaring med å bevare produkter og fremme merkevarer med fremtidig fokus på innovasjoner som beskytter planeten.
– Med det forretningsmessige fotavtrykket vi har i EMEA innebærer lanseringen av Eviosys et skifte for hele bransjen.

Olivier Aubry, SVP for salg og markedsføring legger til:

– Med vårt fokus på smart, bærekraftig emballasje vil Eviosys ta trygge skritt for å lage produkter som passer for våre kunder, sluttbrukerne og planeten. Dette innebærer dyktige designløsninger og kvalitet uten kompromisser, der bærekraft er hjertet nærmest.

Hovedkontor i Sveits

Eviosys har hovedkontor i Zug, Sveits og lanseres som et frittstående selskap og en ledende leverandør av metallemballasje som har innovasjon og bærekraft i sin kjernevirksomhet. I 2020 omsatte de for 1,9 milliarder . KPS Capital Partners er et privat eiendomsselskap som kjøpte Crown Holdings avdeling for mat- og forbrukeremballasje i EMEA.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Klokken tikker for emballasjefirmaene om man skal klare EUDR til årsskiftet

Nedtellingen fortsetter mot 30. desember 2024, da de fleste bedrifter som er basert i EU eller som leverer varer til EU, må overholde EUs nye avskogingsforordning (EUDR). Det vil stille store krav til for eksempel produsenter av papir, papp og emballasje.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utfordringer ved testing av nye biobaserte materialer i kontakt med mat

Bedrifter som utvikler nye biomaterialer bør huske på at materialer laget av biobaserte råvarer krever minst like mye materialtesting som tradisjonell plast, ofte enda mer. Dette er skrevet av Niko Markkinen, ekspert på testing av matemballasje ved Measurlabs i Finland.
markkinen

Er denne drikkevareemballasjen en game-changer som ryster de store selskapene?

15. mai var deler av emballasjepressen samlet i Amsterdam for å være med på lanseringen av en helt ny emballasjeløsning som selskapet bak pressekonferansen, Zotefoams, mener er en "game changer". Skulle de store produsentene av flytende kartongemballasje, Tetra Pak, Elopak og SIG Combibloc, føle seg truet?
rezorce

Fremtidssikker og bærekraftig løsning for transport av stablede kartonger

PepsiCo produserer potetchips i Broek op Langedijk i Nederland. For transport trengte selskapet et nytt system som pålitelig skulle forhindre at kartonger stablet på paller sklir. Selskapet valgte Nordsons smeltelimteknologi, som har redusert limkostnadene og antallet kundeklager drastisk.
Nordson-PepsioCo-MiniBlue-Modul-spray-applicationx