Ny japansk ølboks gir "det gyldne snitt"

PUBLISERT: 6 februar 2024
OPPDATERT: 6 februar

Et japansk designstudio har designet en ølboks som lager det perfekte skummet via to ringåpninger. Det dannes et forhold på 7:3 med væske og skum, som regnes som det «gyldne snitt».

Det er en del debatt om den beste måten å konsumere øl på, med eller uten skum. Det japanske designstudioet Nendo, som er grunnlagt og blir ledet av den japanske arkitekten Oki Sato, har laget en ny og innovativ ølboks, en som fokuserer på å gi alle det ølskummet de ønsker. Det er vanskelig å lage en ideell mengde skum når du heller fra en boks i et glass. Studioet hadde derfor som mål å lage en alternativ ølboks som kunne kontrollere nivået av skum som produseres ved å åpne boksen. Foam Can er designet i samarbeid med produktdesigner Shun Naruse og billedkunstner Maya Watanabe, og skal tilby en improvisert opplevelse.

«Hodet» på et glass øl, det vil si skummet, anses som avgjørende for å få øl til å smake bedre, i hvert fall i Japan. Dette er fordi et lag med skum med tilstrekkelig tykkelse fungerer som en hette for å hindre at øl kommer i kontakt med luften, og hindrer det i å frigjøre aroma, smak og kullsyre.

Selv om råmaterialer er den viktigste komponenten i danningen av skum når det helles, er det to andre faktorer å vurdere: den raske trykket i boksen når den er åpnet og friksjonen som skapes mellom boksen og væsken. Trykket inne i boksen konsentreres i den trange åpningen dersom åpningsringen ikke er helt åpen, noe som igjen øker kontaktflaten mellom ølet og boksen, noe som akselererer dannelsen av bobler.

Designprosessen avslørte også at ved å lage en boks med en smalere første åpning, kan boblene som produseres konsentreres i den smale spalten. Det nye designet plasserer åpningsringene i en vinkel mot hverandre, slik at brukeren enkelt kan åpne dem. Dette alternativet kontrollerer nøyaktig nivået av skum som produseres under helling.

Foam Can er en gråtonet minimalistisk sylindrisk boks, laget med to ringåpninger. Avstandene mellom hver av disse trekketappene og leppen på lokket endrer åpningsgraden. Når boksen åpnes med flik 1, åpnes lokket litt for å lage skum. Når glasset er omtrent halvfullt av bobler, slutter man å skjenke og venter på at det skal sette seg. Man kan da åpne ring 2 helt og helle forsiktig resten av ølet i glasset sammen med resten av skummet, og skape en jevn, men skumfri flyt av øl. Denne metoden for å helle fra boksen danner et forhold på 7:3 mellom væske og skum, som regnes som det «gyldne snitt».

Her kan du se hvordan boksen fungerer:

Les mer

Siste nytt fra bioplastindustrien presenteres i København 11. april

11. april arrangeres Nordic Bioplastic Conference 2024 i København, et arrangement som vil ta for seg innovasjoner innen biobaserte og biologisk nedbrytbare plastmaterialer.
Industriens-hus-1024x468-1

De fleste forbrukerne prioriterer ikke gjenbruks-emballasje

Det britisk-baserte globale konsulentfirmaet PA Consulting (PA) gjennomførte nylig en undersøkelse blant 4000 forbrukere i Storbritannia og USA. Denne avslørte ny innsikt i forbrukernes holdninger til emballasje i fast food restaurantbransjen.
Reusable-cup

Nå kommer Pabocos "Next Gen Paper Bottle"

Under mottoet "Let’s paper up business!" lanserer Paboco, The Paper Bottle Company, nå Next Gen Paper Bottle med å starte fullskala produksjon neste år. De er klare til å møte markedet med en flaske som er fullt resirkulerbar i papirstrømmen.
Paboco moves into full-scale production

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Siste nytt

World Packaging Organisation gir global stemme til emballasjeindustrien

Den nye presidenten for World Packaging Organization, Luciana Pellegrino, har tiltrådt – den første kvinnen i denne rollen i den globale organisasjonens historie. Her deler hun sin strategi og visjon med Lindy Hughson, sjefredaktør for det australske magasinet Packaging News.
Pellegrionx

Siste nytt fra bioplastindustrien presenteres i København 11. april

11. april arrangeres Nordic Bioplastic Conference 2024 i København, et arrangement som vil ta for seg innovasjoner innen biobaserte og biologisk nedbrytbare plastmaterialer.
Industriens-hus-1024x468-1

4. april samles den nordiske flexotrykkbransjen i Helsingør

4. april samles flexotrykkbransjen på Marienlyst Strandhotel like utenfor Helsingør. Absolute Flexo Future 2024 er organisert av det danske Flexo Forum og SweFlex.
marienlyst-2

CCL Industries åpner ny sleeveproduksjon

CCL Industries, en produsent av spesialetiketter, sikkerhets- og emballasjeløsninger, har offisielt åpnet sitt nye etikettsenter i Dornbirn, Østerrike, og fullfører flyttingen fra Hohenems, Tyskland.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x