Nestlé kan trylle frem en gaffel av hvetemel og salt

PUBLISERT: 25 september 2024
OPPDATERT: 25 september
En gaffel lagd av hvetemel og salt. Bilde: Nestlé

Mange av oss drev sikkert med trolldeig i barndommen, eller barna våre gjorde det. Nå har Nestlé nesten slått inn på den veien da de lanserte en gaffel i begrenset opplag. Hvetemel og salt inngår i hvert fall, så trengs det bare litt vann og olje og trolldeigen er klar.

Nestlé har introdusert en spiselig plantebasert gaffel i begrenset opplag til emballasjen til Maggi-nudler i India. Utviklet i samarbeid med en lokal startup, er gaffelen laget av hvetemel og salt, noe som sikrer funksjonalitet samtidig som næringsverdien og smaken til nudlene opprettholdes.

Dette initiativet er en del av Nestlés bredere forpliktelse til å redusere plastbruk i emballasje, som inkluderer redesign av tilbehør som sugerør, kopper og bestikk, forenkling av emballasjematerialer og utforskning av gjenbrukbare og gjenfyllbare systemer.

Den spiselige gaffelen reflekterer Nestlés ønske om å utforske alternative bærekraftige emballasjeløsninger som sikrer mattrygghet, forbrukeropplevelse og produktkvalitet.

Man kan lure på om det er en god gaffel? Hvetemel og salt føles ikke så forlokkende.

Siste nytt

Coca-Cola tester ny multipakkemballasje uten plast i Tyskland

Coca-Cola tester nå et konsept som vi kjenner igjen fra Carlsberg og deres ølbokser i noen år. Plastinnpakningen rundt multipakkene erstattes med limprikker og et papphåndtak. Dette skriver Packaging Europe.
cocax
Coca-Cola tester ny multipakkemballasje uten plast i Tyskland

Avskogningsforordningen, EUDR – byråkrati når det er som verst

Synspunktene som uttrykkes i denne teksten er forfatterens egne. Henric Wahlgren er bærekraftssjef hos PacsOn og kommenterer her EUDR, EUs avskogingsforordning.
christian-buehner-SquQa9FdmOg-unsplashx
Avskogningsforordningen, EUDR – byråkrati når det er som verst

Avskogningsforordning utsettes delvis

I slutten av september kunngjorde EU-kommissær Jessika Roswall at innføringen av EUDR-avskogningsforordningen kunne bli utsatt med ytterligere ett år. Nå kommer det ny informasjon om hvordan det går videre.
EUDR-Roswall-1024x683
Avskogningsforordning utsettes delvis

Bakterier omdanner sukker fra matavfall til PHA-bioplast

Et forskerteam ved Australias Monash University har klart å omdanne sukker fra matavfall til komposterbar bioplast, egnet for blant annet matemballasje, ved hjelp av jordlevende bakterier.
socker-pha-AUS-toppx
Bakterier omdanner sukker fra matavfall til PHA-bioplast

Les mer

Coca-Cola tester ny multipakkemballasje uten plast i Tyskland

Coca-Cola tester nå et konsept som vi kjenner igjen fra Carlsberg og deres ølbokser i noen år. Plastinnpakningen rundt multipakkene erstattes med limprikker og et papphåndtak. Dette skriver Packaging Europe.
cocax
Coca-Cola tester ny multipakkemballasje uten plast i Tyskland

Bakterier omdanner sukker fra matavfall til PHA-bioplast

Et forskerteam ved Australias Monash University har klart å omdanne sukker fra matavfall til komposterbar bioplast, egnet for blant annet matemballasje, ved hjelp av jordlevende bakterier.
socker-pha-AUS-toppx
Bakterier omdanner sukker fra matavfall til PHA-bioplast

Bobst, Brückner og Mitsui Chemicals på vei til å lansere unik emballasjeteknikk

På K 2025 i Düsseldorf kunne selskapene Bobst, Brückner og Mitsui Chemicals demonstrere en løsning for matemballasje som tidligere ble ansett som umulig å oppnå. Den er ikke helt der ennå, men den er nær.
emballasjeteknikk
Bobst, Brückner og Mitsui Chemicals på vei til å lansere unik emballasjeteknikk

Kan KI bidra til en høyere materialkvalitet i emballasjegjenvinningen?

Spørsmålet i tittelen stilles av den svenske produsentansvarsmyndigheten Industrin i produsentansvar, som for tiden er i en tidlig fase av en mulighetsstudie om KI-basert bildeanalyse for å undersøke om teknologien kan brukes til å vurdere materialkvalitet.
steve-johnson-ZPOoDQc8yMw-unsplashx
Kan KI bidra til en høyere materialkvalitet i emballasjegjenvinningen?