Et konsortium av industriselskaper, akademia og europeisk matindustri forbereder et pilotprosjekt som skal øke holdbarheten på matvarer med opptil 25 prosent.
Prosjektet inngår i H2020 og skal kunne demonstrere en løsning for å øke holdbarheten med 20-25 prosent ved hjelp av nanostrukturerte, antimikrobielle overflater på matemballasje.
Pilotlinje i industrielt miljø
I prosjektet skal man utvikle, oppskalere og kjøre pilotlinje i industrimiljø for å lage antimikrobielle polymerfilmer som er økonomisk lønnsomme og som kan aksepteres av handel og forbrukere.
NanoPack medfører at man kan minimere mengden tilsetningsstoffer som skal til for å holde maten fersk og at man tilfører merverdi og høyere mattrygghet gjennom hele verdikjeden.
Det skal tas i bruk naturlig Halloysite Nanotubes (HNT) som bærere av bioaktive kompositter. Prosessene, metodene og oppskalerte systemer gjennom hele verdikjeden skal designes og valideres via fem pilotrunder på eksisterende produksjonslinjer.
Hele verdikjeden dekkes
Prosjektet dekker hele prosessen med oppskalering og industrialisering av HNT-prosessen, innbygging av ladede nanorør i plast og produksjon av nanokompositter, samt produksjon av fleksibel, aktiv matemballasje som skal brukes av matprodusenter.
For å sikre at innovasjonen lykkes og at man får storskala gjennomslag på det globale matmarkedet, skal den nye emballasjen være økonomisk lønnsom.
Det skal gjennomføres studier av forbrukeraksept, tiltak som oppmuntrer handel og forbrukere og kostnadsanalyser gjennom verdikjeden.Det skal også sikres at emballasjen er i tråd med lover og forskrifter, samt krav til sikkerhet og miljø.
Ønsker å få med seg emballasjeprodusent
Store selskaper fra hele verdikjeden, inkludert store matprodusenter, er med konsortiet, men ett eller to emballasjeselskaper som anses som små eller medium ønskes.
Oppgaven vil være å gjennomføre pilotprosjekter der man produserer fleksibel og aktiv matemballasje. For at prosjektet skal lykkes, vil selskapet garanteres gunstige betingelser for å produsere det nye materialet.
Bedrifter som er interessert bes kontakte:
Simon van Dam
Agora Partners
svandam@agora-partners.com
+972-54-4563384