Konica Minolta og MGI samarbeider om inkjet spot UV-lakk

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 11 april 2023
OPPDATERT: 11 april
Foto: Konica Minolta

Konica Minolta har nå lansert AccurioShine 3600 inkjet spot UV-lakk, drevet av lakkteknologi fra MGI – en utvikling som tar sikte på å forbedre stabiliteten, påliteligheten og servicevennligheten til digitale utskriftsprosesser for emballasje og mer.

Som en del av utviklingen av MGI JETvarnish 3D One, bruker denne digitale løsningen kunstig intelligens og et LED-herdesystem. Den er designet for å være kompakt og muliggjør spot UV-lakkering og Digital Hot Foiling uten behov for raster, plater eller stanser.

Ifølge selskapet kan den brukes i prototyping-applikasjoner og fullskala produksjon, ved å bruke 2D- og 3D-glanseffekter sammen med Digital Hot Foiling-taktile effekter. Det skal kunne gjøres til en overkommelig pris og gjennom en enklere prosess enn tilsvarende løsninger på markedet, som sies å øke fortjenestemarginene samtidig som det tilbys en rekke utskriftseffekter.

AccurioShine 3600 er kompatibel med papirstørrelsene B3+ eller 364 mm x 750 mm. Den støtter angivelig Variable Data Printing (VDP), og strekkodeskanneren kan lese strekkoder fra et forhåndstrykt ark som tilsvarer en TIFF-fil som allerede er lagret på arbeidsstasjonen – en funksjon som, kombinert med Automatic PDF File Converter, kan skrive ut PDF-filer innen minutter.

– Lanseringen av AccurioShine 3600 er et bevis på vårt engasjement for trykkerimarkedet med førsteklasses dekor, sier Tony Charlet, daglig leder i MGI Global Business.

– Med overgangen til digitaltrykk legges det mer vekt på digitalisering av pre-press- og post-press-prosesser, ved siden av on-demand kortopplagstrykk.

– Ved å kombinere AccurioShine 3600 med andre digitale fargeskrivere fra Konica Minolta, kan våre kunder ikke bare utvide virksomheten sin på nye måter, men også legge til verdi for kundene sine ved å tilby kostnadseffektive, høyeffektive, førsteklasses utsmykninger i små opplag.

– I trykkeribransjen er det ikke lenger nok å bare tilby kvalitet og hastighet til lave priser, men om merverdien som gjør at trykk virkelig skiller seg ut. Jo mer du kan differensiere, jo bedre virksomhetsvekst kan oppnås.

Les mer

Gjenvunnet PET ikke noe for LEGO

LEGO har forsøkt å lage klossene sine av resirkulert PET. Nå forlater de det sporet og går mot bioplast i stedet.
denny-muller-YDNhxzIcvg8-unsplashx

Flexonyhet på LabelExpo

Svenske PrimeBlade, som produserer "doctor blades", det vil si nalstål til flexopresser, har en verdensledende posisjon, ikke minst med sine unike, nanobehandlede blader. På Labelexpo lanserte de en nyhet som kanskje er den eneste i verden, et spesielt såkalt "containment"-blad, beregnet på å hindre at farge i kammernalen renner bakover inn i maskinen.
Bonnie-Hagen-PrimeBladex

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi i Packnews konstatere.
HP-vdx

Visutech styrker sin markedsposisjon via samarbeid med Fujifilm

Visutech, leverandør av digitale produksjonsløsninger til den grafiske industrien i Norden, etablerer nå et samarbeid med Fujifilm.
visutechx

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red