Kavli ble kun slått av Vy i Ipsos omdeømmekåring 2020

PUBLISERT: 2 november 2020
OPPDATERT: 26 januar

Administrerende direktør i Kavli, Kristine Aasheim, takker forbrukerne for tilliten.

I konkurranse med 107 andre bedrifter, er Kavli kåret til den nest mest fremgangsrike bedriften på omdømme i 2020, kun slått av transportselskapet Vy.

I 29 år har Ipsos gjennomført sin kjente profilundersøkelse, hvor omdømmet til norske etater, organisasjoner og bedrifter måles.

Basert på tusen intervjuer

Resultatet er basert på tusen intervjuer med befolkningen, hvor faktorer som samfunnsansvar og moral, miljøbevissthet, reklame og informasjon måles. Kristine Aasheim, administrerende direktør i Kavli, tror at det gode resultatet har en åpenbar årsak.

Kavli eies nemlig av Kavlifondet, og siden 2018 har bedriften vektlagt å kommunisere dette gjennom reklamekampanjen og slagordet «Del med glede».

– De siste par årene har vi lagt mye tid og krefter i å formidle budskapet om at hele overskuddet vårt siden 1962 har blitt delt ut til gode formål. En halv million flere nordmenn kjenner i dag til vårt unike eierskap, forteller hun.

En historie verdt å dele

Aasheim er svært fornøyd med resultatet fra Ipsos profilundersøkelse, som også viser at prosentandelen som beskriver inntrykket av Kavli som ganske godt eller meget godt har gått opp med 11 prosent fra 2019. Hun takker forbrukerne for tilliten.

– Det er gledelig å se at flere og flere har et positivt inntrykk av Kavli. Mange har tidligere ikke vært klar over hvilke positive ringvirkninger de er med på å skape når de handler smøreost fra Kavli på butikken.

– Det at man kan gi noen andre en bedre hverdag gjennom noe så enkelt som hverdagshandelen, er en historie verdt å dele.

Jan Behrens, fagansvarlig for omdømmemålinger i Ipsos Norge, sier følgende om Kavlis fremgang.

– Jeg vil beskrive utviklingen som ganske kraftfull. Man går fra et ganske godt eller meget godt inntrykk blant 59 prosent av befolkningen i 2019 til 70 prosent i 2020. Kavli har en fremgang i år som kun er slått av Vy.

Landsrepresentativt utvalg

Datainnsamlingen ble gjennomført i perioden 15. april til 10. juni 2020. Utvalget er landsrepresentativt for befolkningen over 18 år, og resultatene er vektet i henhold til offisiell statistikk for alder, kjønn og geografi (landsdel).

Alle bedriftene ble vurdert på følgende faktorer:
1. Totalinntrykk
2. Miljøbevissthet
3. Samfunnsansvar og moral
4. Økonomi og lønnsomhet
5. Reklame og informasjon

Respondentene ble bedt om å evaluere hver bedrift med hensyn til de ulike faktorene med følgende skala:
1 = Meget godt inntrykk
2 = Ganske godt inntrykk
3 = Verken godt eller dårlig inntrykk
4 = Litt dårlig inntrykk
5 = Meget dårlig inntrykk
De som ikke kjenner bedriften, kunne oppgi 6 = Helt umulig å svare.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Verdens mest moderne anlegg for plastgjenvinning er i Sverige

Det har vært snakk om lenge og nå er det snart tid for innvielse. Svensk Plaståtervinnings gigantanlegg i Motala innvies 15. november.
Konceptbild_sitezerox

Flexonyhet på LabelExpo

Svenske PrimeBlade, som produserer "doctor blades", det vil si nalstål til flexopresser, har en verdensledende posisjon, ikke minst med sine unike, nanobehandlede blader. På Labelexpo lanserte de en nyhet som kanskje er den eneste i verden, et spesielt såkalt "containment"-blad, beregnet på å hindre at farge i kammernalen renner bakover inn i maskinen.
Bonnie-Hagen-PrimeBladex

Ny rapport: -For mye papirbasert emballasje til engangsbruk

Papirbasert matemballasje markedsføres som et bærekraftig alternativ til plast. Dette til tross for at det vanligvis kombineres med plast eller andre kjemiske belegg, sjeldent inneholder resirkulert materiale, og det driver global avskoging og industrielt vannforbruk. Dette hevder en ny rapport fra en NGO-koalisjon bestående av European Environmental Bureau, Zero Waste Europe, Fern, Environmental Paper Network og Rethink Plastic-alliansen.
sebastian-unrau-sp-p7uuT0tw-unsplashx

Sverige fjerner plastposeskatt

I Sverige ble det innført skatt på plastposer i 2020. Nå har regjeringen besluttet å fjerne denne avgiften.
glada-pasarx