HP med ny digitalpresse

PUBLISERT: 21 mars 2023
OPPDATERT: 28 mars
Pressebilde.

21. mars 2023 lanserte HP den nye HP Indigo 200K digitalpressen, som ifølge selskapet har en 30 prosent forbedret hastighet og skal kunne gi 45 prosent økning i produktivitet.

Digitalpressen HP Indigo 200K Digital Press er designet for å gi digitale fleksible trykksakleverandører konkurransefortrinn med bedre produktivitet, levering på forespørsel, ingen minimumsbestillinger, unike design, redusert energiforbruk og minimalt med spill. Den leverer dyptrykksmatchende fargekvalitet – ved hjelp av HP Indigo Liguid Electro Photography (LEP) og One-Shot Color-teknologi.

Den nye pressen er basert på den eneste utprøvde digitale teknologien for digital fleksibel emballasje og på en vellykket installasjonsbase på over 300 HP Indigo 25K digitale presser, serie 4, over hele verden. Den nye, serie 5, HP Indigo 200K digitalpressen, skriver ut opptil 56 m/min og øker dramatisk produktiviteten til bærekraftige korte serier av digital fleksibel emballasje med høy margin, som skal leveres på dager, ikke uker.

Eksempler på emballasje produsert med den nye digitalpressen til HP. Pressebilde.

–HP Indigo 200K er en mid-web digital presse spesielt utviklet for trykksakleverandører som imøtekommer behovene til varemerkeeiere om fleksibel emballasje, men den tjener også de økende kravene til etikett- og omslags-industrien for høyere produktivitet og bredere format, sa Noam Zilbershtain , VP og daglig leder for HP Indigo & Scitex. – Fleksibel emballasje er et voksende marked, og ettersom HP Indigo-kunder vokser mye raskere enn markedet, er jeg ikke i tvil om at HP Indigo 200K digitalpressen vil åpne døren for flere flexo-trykkere som ønsker å bli med på suksessen, og regjere i industri 4.0, insisterer Zilbershtain.

HP fremhever disse fortrinnene til den nye digitalpressen:

• Øker produktiviteten – skyver breakeven-punktet med 50 prosent og lar kundene tredoble volumet. Åpner døren til mer fleksible emballasjetrykkere som ønsker å gå inn på det digitale markedet.
• Leverer dyptrykksmatchende fargekvalitet – ved hjelp av HP Indigo Liquid Electro Photography (LEP) og One-Shot Color-teknologier. Med patentert Indigo Spot Master-teknologi kan trykkerier enkelt nå riktig farge raskt, holde den konsistent og dele fargeresultatene på nettet med varemerket.
• Forbedrer bærekraft – karbonnøytralt produsert, minimerer avfall under oppsett og produksjon, reduserer energiforbruket og er kompatibel med matemballasje.

Les mer

Domstol i Canada stanser forbudet mot engangsplast

En kanadisk domstol slo forrige uke fast at en forskrift som klassifiserer visse plastprodukter som giftige er ugyldig. Det er en kjennelse som kan stoppe Ottawas forbud mot engangsplastartikler som poser, sugerør og gafler.
Kanada

KI gir coboten menneskeliknende oppfattelsesevne

Mens chatbots fortsatt er i de tidlige stadiene av å endre måten vi kommuniserer og samler informasjon på, gjør KI-teknologi allerede en forskjell på en annen arena: produksjonsindustrien. Dette ofte sammen med samarbeidende roboter (cobots), ifølge Universal Robots.
House of big vision AB 22-223 / Apotea

Slik ser Absolut vodka på papirflaskens fremtid

Papirflasken til Paboco får ekstra omtale om dagen, ikke minst fordi Systembolaget nå kjører en test, som vi kunne fortelle om i forrige uke. Følgende intervju om Absoluts syn på flaskens muligheter ble publisert i vårt svenske magasin, Packnews nummer 3/2023.
Butikx

Absolut lanserer papirflasken i Sverige

Absolut lanserer nå "Absolut Paper" på det svenske markedet i et begrenset opplag for å teste markedet. Man kaller det et halvferdig prosjekt med en helferdig plan.
Paper-Bottle-Some-ATL-1X1_1x

Siste nytt

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx