Horizon viste helautomatisk pakkeløsning på Interpack

Foto: Søren Winsløw
PUBLISERT: 16 mai 2023
OPPDATERT: 9 juni
Global Market & Business Development Manager, Mr. Yasuo Taketsugu sammen med administrerende direktør i Horizon Nordic, Paul Jakobson foran deres Buckle Folder AF-408F. Foto: Søren Winsløw.

Horizon er kjent for sine etterbehandlingsløsninger for spesielt bok- og hefteproduksjon. Men deres sterke fokus på digitalisering og automatisering har ført med seg nye muligheter.

Derfor burde jeg kanskje ikke blitt fullt så overrasket da jeg så dem ha stand på emballasjemessen Interpack i Düsseldorf. Her kom de frem til en helautomatisk pakkeløsning med ikke mindre enn to roboter.

Løsningen, som de kaller Flexible Package Stacker (SPL-300L), består av en stabler som stablet brune papirposer på messen, som etterpå ble buntet sammen, avlevert i et utlegg, hvor en treakset Omron robotarm med sugekopper plukket opp de buntede posene og la dem i en transporteske. Da esken var full løftet Horizons Autolifter transportesken vekk fra påfyllingen og kjørte den til en ny destinasjon i produksjon. Uten menneskelig innblanding.

På messen løp roboten av gode grunner kun mellom utlegging og lasting.

Autolifteren er en kombinasjon av to roboter, med den øvre delen utviklet av Horizon selv. Den kan oppdage når transportesken er full, trekke den ut av påfyllingsposisjonen og heve eller senke posisjonen, slik at den for eksempel kan tas fra et bord og legges på en pall. Den nederste delen er en transportrobot utviklet av et eksternt robotfirma, den sørger for at Autolifteren kan flytte og bringe varene dit de skal brukes.

Paul Jakobson, som er leder for Horizon Nordic, var på messen og sa at han ser en mulighet for at mange mindre aktører i både den grafiske verden, men også i emballasjeindustrien, kan dra nytte av denne typen automatisering. Han sier:

– Vi ser en økning i behovet for å kunne håndtere mange, men små opplag. Både på det grafiske feltet, men absolutt også innenfor mindre emballasjeproduksjon. Derfor bruker vi messen til å vise hva vi kan og se hvor stor interessen kan være.

Hele Flexible Package Stacker-løsningen, der Omrons robotarm plukker opp en buntet pakke og legger den i transportesken. I forgrunnen venter Horizons Autolifter på at esken skal fylles slik at den kan tas med videre i prosessen. Foto: Søren Winsløw
Innstikk er fortsatt nødvendig

Selv om EU er i ferd med å åpne for muligheten for digitalisering av innstikk (brettede papirer med informasjon om ingredienser og når det gjelder legemidler: bruksmåte og eventuelle bivirkninger), er det fortsatt stor etterspørsel etter dem etter spesielt farmasøytiske produkter, men også pleie- og kosmetikkprodukter.

Derfor hadde Horizon også tatt med sin nyeste lommefoldemaskin, Buckle Folder AF-408F. Med 4 x 4 lommer og to knivbrett (Knivenhet KTU-40), ble den utviklet til å lage innlegg på veldig tynt papir.

Det som gjør det spesielt interessant for mange bedrifter er at nesten alle innstillinger gjøres automatisk. Dette betyr at omstillingstiden kun er noen få minutter, hvor det tidligere kunne ta opptil en time å bytte om på en foldemaskin.

Et av triksene er at det er en måler på maskinen, hvor man måler tykkelsen på papiret, så den vet hvordan de enkelte rullene skal stilles ettersom papiret blir tykkere og tykkere på grunn av brettene.

Innstilling av lengden på falslommene gjøres ved å spesifisere papirformatet og hvilken type fals du ønsker basert på et sett med maler. Når de er valgt, stiller maskinen selv alle parametere elektronisk. Ingen manuell justering.

For å sikre en god bretting har Horizon en såkalt vannkrøllefunksjon, hvor papiret påføres en liten mengde vann der det skal brettes. Dette gjør at papiret bøyer seg lettere og holder det bøyd når det kommer ut av maskinen. Det er en spesielt praktisk funksjon for papir som er brettet mange ganger og som må pakkes i en liten boks.

Det var med stor entusiasme at Yasuo Taketsugu demonstrerte Flexible Package Stacker SPL-300L. Foto: Søren Winsløw

Les mer

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx

Flere smarte og intelligente emballasjer

Del to av rapporten fra AIPIAs Active & Intelligent Packaging Industry Association konferanse og utstilling i Amsterdam.
AIPIA-overzichtx

AIPIA etablerer One-stop shop for Smart Food Chain

Rapport fra Active & Intelligent Packaging Industry Associations - AIPIA som nylig gikk av stabelen i Amsterdam.
a1x

Vinnerne i Packnorth Award 2023 fikk prisene på Empack

Designscenen på Empack 2023 var arena for prisutdelingen av Packnorth Award 2023. Den 5. oktober mottok seks glade vinnere sine diplomer som bevis på suverene bidrag. Konkurransen arrangeres av Packnews med støtte fra partnere som Scanpack og Packbridge.
Unknown-5-768x576

Siste nytt

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx