Canon lanserer ny inkjetpresse for etiketter på Drupa

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 19 oktober 2023
OPPDATERT: 19 oktober
Canon LabelStream LS2000.

Canon har forhåndsvist en ny inkjetbasert etikettprinter, LabelStream LS2000, som er spesielt rettet mot næringsmiddelindustrien. Den første liveopptredenen blir på Drupa neste år.

LabelStream LS2000 er en etikettpresse som kan håndtere førti meter i minuttet. Den er basert på både nye og velprøvde Canon-teknologier.
Pressen er Canons første vannbaserte inkjetpresse for etiketter. Den skriver ut CMYK pluss hvitt på selvklebende underlag, papir eller film med en ny blekkformulering utviklet for å møte mattrygghetsstandarder.

Pressen er rettet mot etikettomformere som henvender seg til bransjer som mat/drikke, hygieneprodukter, husholdningsapparater eller elektronikk.

Stadig kortere serier

I følge Canon passer den nye pressen bedrifter som ønsker en pålitelig, produktiv og fleksibel digitalpresse som kan håndtere etterspørselen etter kortere opplag med ulike selvklebende etiketter som skal produseres med stramme tidsfrister.

– Ettersom etterspørselen etter etiketter fortsetter å vokse, utsettes leverandørene for utfordringer, som den økende trenden med kortere opplag og produksjon av høykvalitets etiketter på etterspørsel, noe som fortsetter å drive innføringen av digital utskriftsteknologi, sier Jennifer Kollczek.

– Etikettsegmentet er den mest digitaliserte delen av trykkeribransjen. Det var der digitaliseringen startet for tjue år siden eller mer. Men volumene er delt opp i mindre partier, noe som driver behovet for digitalisering, sier Hans Schmidbauer, europeisk sjef for marked & innovasjon i segmentet kommersiell printing i Canon Europe.

Hans Schmidbauer, europeisk sjef for marked og innovasjon innen det kommersielle utskriftssegmentet i Canon Europe ser sterke digitaliseringstrender innenfor spesielt etikettsegmentet. Arkivfoto: Claes Nordström

En annen sterk grunn til at digitaliseringen har tatt av i etikettbransjen er vanene og forventningene til sluttkunden.

– Vi merker at trenden er «on demand» eller det vi kan definere som «next day delivery». Det er noe forbrukerne er veldig vant til. Det er mindre potensiell ventetid for mottak av produktene og mindre varelager, sier Hans Schmidbauer.

Nytt printhode

Pressen har et nytt 2400×1200 dpi printhode med en sirkulasjonsmekanisme som beveger den i en presis strømningsbane til dysespissene. Denne pressen har også et automatisk vedlikeholdssystem for printhodet, kvalitetskontroll, fargemåling og justering.

LabelStream LS2000 kan håndtere ulike materialer fra bestrøket papir til syntetisk papir eller varmebestandig film. Det gir muligheter for ulike typer etikettapplikasjoner. Trykket er så tynt at det er nesten umerkelig ved berøring, ifølge produsenten. Dette betyr at trykte materialer kan beholde sitt originale utseende og følelse.

– LabelStream LS2000 er vår første vannbaserte inkjetprinter for etiketter, og tilbyr leverandører pålitelig produktivitet og hastigheten til å møte kundenes krav. Og takket være fleksibiliteten og forventet overholdelse av mattrygghetsstandarden, betyr det at de kan diversifisere tilbudene sine, sier Jennifer Kollczek.

Vises på Drupa

Denne maskinen har også det nye vannbaserte polymerblekket som inneholder rikelig med mettede pigmenter for å produsere et bredt fargespekter. Hvitt blekk er tilgjengelig som standard for utskrift på for eksempel transparent film. Den produserer også høy opasitet i hvitt som kan brukes som et mellomlag for annet blekk og skape livlige utskrifter med lyse farger, ifølge Canon.

I Europa vil det være de besøkende til Drupa 2024 som blir de første til å stifte bekjentskap med den nye pressen.

Les mer

Heidelberg vil forløse ditt potensial

Det blir verdenspremiere på den nye generasjonen Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen skal muliggjøre autonom trykking også innen emballasjeproduksjon.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Uro i grafisk bransje når det utdannes for få

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Siste nytt

Er denne drikkevareemballasjen en game-changer som ryster de store selskapene?

15. mai var deler av emballasjepressen samlet i Amsterdam for å være med på lanseringen av en helt ny emballasjeløsning som selskapet bak pressekonferansen, Zotefoams, mener er en "game changer". Skulle de store produsentene av flytende kartongemballasje, Tetra Pak, Elopak og SIG Combibloc, føle seg truet?
rezorce

Fremtidssikker og bærekraftig løsning for transport av stablede kartonger

PepsiCo produserer potetchips i Broek op Langedijk i Nederland. For transport trengte selskapet et nytt system som pålitelig skulle forhindre at kartonger stablet på paller sklir. Selskapet valgte Nordsons smeltelimteknologi, som har redusert limkostnadene og antallet kundeklager drastisk.
Nordson-PepsioCo-MiniBlue-Modul-spray-applicationx

De fleste vil unngå plastemballasje, men det er fortsatt hindringer

En ny undersøkelse fra emballasjeselskapet Aquapak med 100 britiske emballasjesjefer i dagligvaresektoren viser at flertallet (92%) planlegger å slutte å bruke plast i forbrukeremballasjen helt.
aquapak_01

Orklaselskap kjøper 70 % av aksjene i Kartonage

BAKO AS, et selskap tilhørende Orkla Food Ingredients, har signert og gjennomført en avtale om kjøp av 70 % av aksjene i emballasjefirmaet Kartonage AS fra MMS Holding AS og TESS Holding AS, begge selskaper som er heleid av brødrene Svein og Frode Larssen.
Handshake11