Buchs starter ny etikettproduksjon i Danmark

Foto: Søren Winsløw
PUBLISERT: 1 november 2023
OPPDATERT: 1 november
Buchs Labels er blant annet utstyrt med GM 350 DCS fra Grafisk Maskinfabrik. Til venstre er administrerende direktør Thomas Søby og til høyre salgssjef for Buchs Labels, Svend-Erik Pedersen. Foto: Søren Winsløw

Det er litt oppsiktsvekkende å starte et nytt etikettrykkeri i Danmarks etikettby nummer 1, Randers, men nå etablerer selskapet Buchs-produksjon i byen.

Noen av de største etikettprodusentene på det danske markedet er allerede i Randers, så hvordan tenkte dere på Buchs?

– Vi har gått gjennom en lang utvikling fra et mer tradisjonelt grafisk designhus til et fullservicebyrå med stort fokus på merkevarer. Vi har lykkes godt med å skape oss selv og en kundebase basert på kunder med fullservicebehov og på nisjekunder innenfor spesialemballasje. Vi lager alt fra visuell identitet, presentasjonsfilmer, employer branding til emballasje, bilfolieringsmontere med mer, sier Jesper Søby, administrerende direktør i Buchs.

Trykkehallen på Buchs ser fortsatt ut som en trykkehall, men produksjonen i dag er 80 prosent fokusert på emballasje. De mer tradisjonelle grafiske oppgavene har man valgt til outsourcing. Dermed har de nylig solgt kolleksjonene sine.

Ny hall innredes for skiltproduksjon

Som et ledd i utviklingen mot fullservice har de utviklet sin skiltavdeling gjennom årene og etter hvert ble lokalene for små. Derfor har de bygget et nytt produksjonsbygg på 750 m2, som utelukkende skal brukes til skiltproduksjon, inkludert bilfoliering.

– Det blir fantastisk å ta fatt på et helt nytt bygg og sette det opp akkurat slik det passer vår produksjon best, sier Thomas Søby.

Nytt etikettselskap ser dagens lys

I den gamle utstillingshallen etablerer de sitt nye etikettselskap – Buchs Labels. Det er ikke en del av Buchs men et selskap med en annen eierstruktur og eget CVR-nummer. Thomas Søby forklarer:

– Selskapet eies av Henrik og meg, sammen med de to garvede label-gutta, Svend-Erik Pedersen og René Thorsen Bonde, som begge har en fortid i 4Labels her fra Randers. Vi har kjent dem i mange år og har jobbet tett med dem. Vi har samme idé om hva vi ønsker skal være for kunden og vi mener at felles eierskap er best for alle parter.

Helt digital produksjon

I tillegg til å ha en god felles forståelse av kundeforholdet, er de også enige om at produksjonen skal være så digital som mulig. Målet er at deres kunder kan sende etikettdesign direkte i produksjon, hvor automatikken tar over og klargjør materialet for trykking og etterbehandling.

– Vi har mye erfaring med digital håndtering fra vår emballasjeproduksjon. Gjennom vårt samarbeid i byrået Skabertrang har vi noen av de beste programmererne i bransjen. Derfor har vi utviklet egne løsninger som er presise etter våre behov, sier Thomas Søby.

Thomas Søby forteller at Buchs har høye ambisjoner om å få til en fulldigitalisert produksjon. Foto: Søren Winsløw

For å støtte den digitale etikettproduksjonen har Buchs Labels investert i en HP Indigo 6800 og en GM 350 DCS med DVM-modul (Digital lakkmodul) samt alt det kan med preging, stansing og varmfolie fra Grafisk Maskinfabrik.

– Vi har egentlig et eksklusivt oppsett hvor vi skal kunne gjøre nesten alt som ønskes innen etterbehandling. Samarbeidet med fremfor alt Grafisk Maskinfabrik har også gjort oss optimistiske, da de virkelig er opptatt av å hjelpe oss godt i prosessen. Det er et dansk selskap som bor nesten rundt hjørnet med all sin kompetanse og vi tror på spennende utvikling.

Da intervjuet fant sted (begynnelsen av oktober), var opplæringen på begge maskinene for de nyansatte operatørene nettopp gjennomført. Når visningshallen står klar og de har all plass for seg selv i Buchs Labels, vil flere maskiner være på stedet. Dit hører kuttere og rullemaskiner for de ferdige etikettbanene.

God synergi

Det er ikke nytt for Buchs å produsere etiketter. Det er stor synergi mellom etiketter og emballasje som de nå ønsker å ta til et nytt nivå. Både på emballasje- og etikettsiden ønsker de å være eksperter på kortere serier. Er volumene for store, er det mer lønnsomt å få oppgavene produsert i for eksempel flexo av firmaer du kontraherer.

– Vi satser mye på nisjene. Det er vår kompetanse og vår maskinpark som blir best brukt. Men det er klart at utviklingen med kortere serier og raskere leveranser også har påvirket etikettbransjen og der skal vi være det beste alternativet, avslutter Thomas Søby.

Les mer

Metsä Boards falskartongmaskin er nå størst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, innviet sin oppgraderte fals-kartongmaskin i Husum, Sverige, 11. april.
Ribbon-has-been-cutx

Mondi ble snytt, det ble IP som kjøper DS Smith

International Paper og DS Smith har kommet til enighet om vilkårene for en avtale der IP vil kjøpe DS Smith. Avtalen forventes å bli fullført i fjerde kvartal i år. Med andre ord gikk handelen forbi Mondi, som var den første til å signalisere at de ønsket å kjøpe DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

DS Smith inngår partnerskap med svenske Jonsac

DS Smith inngår avtale med svenske Jonsac. Partnerskapet innebærer et samarbeid for å akselerere overgangen fra plast- til papirposer i netthandelsmarkedet i Europa.
Assets-imagesDS-Smith-Emballage-032-2024x

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx