BASF investerer stort i norsk gjenvinningsselskap for plast

PUBLISERT: 10 oktober 2019
OPPDATERT: 26 januar

BASF investerer 200 millioner kroner i det norske selskapet Quantafuel.|Mark Maier, CEO i BASF Nordic/Baltic (Foto BASF).

Den globale kjemi- og polymergiganten BASF investerer cirka 20 millioner Euro (cirka 200 millioner kroner) i det norske gjenvinningselskapet Quantafuel.

Quantafuel har utviklet en metode for kjemisk gjenvinning av plast. Sammen med BASF vil de videreutvikle teknologien slik at plasttyper som nå går til forbrenning i stedet skal kunne resirkuleres og gjenbrukes.
Investeringen omfatter et anlegg i den danske byen Skive, der den kjemiske gjenvinningteknologien skal videreutvikles og spres til resten av verden.

Bygger nytt pyrolyse-anlegg

Det nye anlegget blir et pyrolyse- og renseanlegg som Quantafuel skal åpne i 2020.

Mark Maier, CEO i BASF Nordic/Baltic (Foto BASF).

Her vil 16.000 tonn plastavfall kunne bearbeides årlig. Plasten blir omdannet til en olje som kan gjenbrukes i ny produksjon.
– Sammen med Quantafuel kan vi bidra til en sirkulær prosess for plast, sier Mark Meier, CEO for BASF Nordic/Baltic.

– Investeringen i Quantafuel og det planlagte anlegget i Danmark er et viktig skritt for å spre kunnskap om kjemisk gjenvinning og sikre en sirkulær modell for plastgjenvinning. Det vil gjøre det mulig for selskaper verden rundt å nå sine bærekraftmål.

BASF skriver i en pressemelding at samarbeidet med Quantafuel er viktig, siden selskapet har stor kompetanse og forståelse for teknologiske utfordringer i avanserte gjenvinningsmetoder.

– Sammen kommer vi til å skape verdifull erfaring fra fabrikken i Skive og kunne bidra til å sikre en sirkulær prosess for plast, sier Mark Meier.
Quantafuel har hovedkontor på Lysaker og er et teknologi- og energiforetak som fokuserer på å finne løsninger på bærekraftig anvendelse av jordens ressurser.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Teknikknerding med Galli på Scanpacks scener

Hun er en teknologinerd. Hun er ekspertstemmen med masse energi, og latteren er aldri langt unna. Dette er nok de beste grunnene til å ikke gå glipp av Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina-Gallix

DS Smith inngår partnerskap med svenske Jonsac

DS Smith inngår avtale med svenske Jonsac. Partnerskapet innebærer et samarbeid for å akselerere overgangen fra plast- til papirposer i netthandelsmarkedet i Europa.
Assets-imagesDS-Smith-Emballage-032-2024x

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa