Automatisert innpakking av store varer sparer penger og miljø

PUBLISERT: 30 mai 2023
OPPDATERT: 30 mai
I dette tilfellet er det stålplater som pakkes inn. Foto: Tentoma.

Pruszyński Sp. z o.o. er en stor polsk produsent av ståltakplater og -fasader som nå har installert RoRo StretchPack-emballasjelinjen ved sitt anlegg nær Warszawa i Polen. Den nye linjen er beregnet for pakking av stabler med tunge takplater på paller.

Pallene med de stablede stålplatene måler 1250 mm i bredden, 3000 mm i lengden og 220 mm i høyden. Tidligere ble prosessen utført manuelt, men Pruszyński ønsket å automatisere pakkelinjen og valgte RoRo StretchPack-løsningen utviklet av Tentoma. Løsningen inkluderer en innmatingstransportør med bevegelig tunge som frakter de tunge pallene gjennom maskinen. Pruszyński drar nå nytte av en helautomatisert horisontal pakkeprosess som utfører en sekssidig, forseglet innpakking og beskytter produktene mot eksterne elementer.

RoRo StretchPack utfører en forseglet horisontal emballasje ved hjelp av rørformet strekkfilm. Prosessen er basert på den velprøvde emballasjeteknologien med strekkhetter for vertikal forsegling av f.eks. paller. Tentoma har foredlet teknologien for horisontal emballasje og kan dermed tilby hundre prosent forseglet emballasje i ett enkelt trinn. Strekkfilmen forhindrer overdreven filmbruk, og når kundene bytter til denne løsningen, ser de typisk en reduksjon i filmforbruket på mellom tjuefem og seksti prosent sammenlignet med konvensjonelle pakkingsmetoder, ifølge Tentoma.

Rørformet plast er utgangsmaterialet. Foto: Tentoma

Les mer

Gjenvunnet PET ikke noe for LEGO

LEGO har forsøkt å lage klossene sine av resirkulert PET. Nå forlater de det sporet og går mot bioplast i stedet.
denny-muller-YDNhxzIcvg8-unsplashx

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi i Packnews konstatere.
HP-vdx

Innebærer PPRW en dobling av plastbruken?

PPWR-forordningen fra EU risikerer at plastbruken blir fordoblet, hevder bølgepappindustrien. Dette fremgår av en artikkel i det nederlandske magasinet VerpakkingsManagement.
Dragarbildx

Fikk avtale med Hallingplast

Hardanger-bedriften Profil Emballasje er tildelt en millionkontrakt med Hallingplast. Bedriften i Kinsarvik skal produsere "endelokk" til rør og rigger seg for økt vekst og produksjon.
nils-henrik-moeen_cropped

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red