2021 ble nok et godt år for Jotun, til tross for utfordringer

PUBLISERT: 16 februar 2022
OPPDATERT: 26 januar

Morten Fon, CEO i Jotun (foto Morten Rakke).

Jotun omsatte for 22 809 millioner i 2021, 8 prosent bedre enn året før. Driftsresultatet for fjoråret ble138 millioner kroner, nest høyest i selskapets historie.


Pandemi og råvarer

Til tross for alle utfordringen som preget verdensmarkedet i 2021, økte Jotun omsetningen i alle regioner og i tre av sine fire forretningsområder. Driftsresultatet ble det nest høyeste noensinne, bare slått av rekordåret 2020.

– Vi fikk en rekke utfordringer i 2021. For det første rammet pandemien vår virksomhet globalt. For det andre økte kostandene for råvarer dramatisk, noe som tvang Jotun til å justere prisene. Likevel er vi veldig fornøyd med resultatet for 2021, sier President og CEO Morten Fon.

Nye vekstmuligheter

Pandemien og råvaremarkedet vil fortsatt påvirke utviklingen i 2022.Det vil bli ytterligere vekstmuligheter i Jotuns markeder, og selskapet er i en god posisjon til å utnytte dette.
– Det er fortsatt usikkerhet om konsekvensene fra pandemien. Trykket på marginene gir prisstigning, og kostnadskontroll er nødvendig. Vi skal ta markedsandeler, og vår langsiktige vekststrategi står fast, sier Morten Fon.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx