Norvegia kommer nå som smøreost på tube. Smøreosten er ystet på fersk, norsk melk og kommer i smakene skinke og bacon.
Smøreostene produseres på TINEs meieri på Tretten i Innlandet.
– Vi er veldig stolte av å kunne lansere Norvegia smøreost på tube. Norvegia er en mild og god ost som passer til alt og alle. Vi er glade for å nå kunne tilby Norvegia i en mer praktisk form som smøreost på tube, sier Senior Brand Manager for Norvegia, Bente Hammervold.
Folk ønsker enklere løsninger
TINE ønsker å bidra til større valgfrihet og mer salg av smøreost. Norvegia smørbar på tube er den første lanseringen i denne satsningen.
– Vi mener tiden er inne for å komme tilbake med smøreost på tube, denne gangen med Norges største ostemerkevare, Norvegia. Måltidsvanene er i endring, færre spiser frokost hjemme og lettvinthet er en økende trend, sier Hammervold.
– Dette gjenspeiles i at forbrukere ønsker enklere løsninger. Det er da naturlig for Norges største ostemerkevare å utvide med smørbar Norvegia på tube.
Smøreost siden 1940-tallet
TINE har vært i smøreostmarkedet siden 1942. På 50-tallet lanserte selskapet baconost i beger, et produkt som fremdeles er i markedet. På 90-tallet hadde selskapet smøreost på tube i ulike smaker.
– Da vi lanserte smøreost i tube på 90-tallet var det nytt for oss, og vi lærte mye. Vi hadde utfordringer i produksjonen som vi ikke klarte å løse. Nå har derimot både kvaliteten og produksjonen blitt enda bedre, sier Hammervold.
Sikre norsk melkeanvendelse
– Som samvirke er det viktig at TINE utvikler smakfulle produkter basert på norsk melk. Med Norvegia Smøreost på tube ønsker selskapet å utvide smøreostsegmentet og dermed øke anvendelsen av norsk melk, sier styreleder i TINE, Marit Haugen.
– Dette er en stor og viktig satsning for TINE. Vår oppgave er å utvikle smakfulle meieriprodukter basert på norsk melk, og gjennom dette bidra til å skape et levende Norge med melkebønder over hele landet.