Smurfit Kappa og WestRock blir gigantisk emballasjeselskap!?

PUBLISERT: 11 september 2023
OPPDATERT: 11 september
Store avtaler på gang i emballasjeindustrien. Bilde: Gerd Altmann / Pixabay

Smurfit Kappa er i diskusjoner om å fusjonere med den amerikanske konkurrenten WestRock. En sammenslåing av to av verdens største papir- og emballasjeprodusenter vil føre til at det blir en gigant i markedet.

Det sammenslåtte selskapet vil hete Smurfit WestRock og vil være hjemmehørende i Irland med sitt globale hovedkvarter i Dublin, sa Smurfit i en uttalelse sitert av Reuters. Selskapet vil bli notert på børs i New York.

Smurfit, som opererer i 22 europeiske land og 13 i Sør-, Mellom- og Nord-Amerika, er Europas største papir- og emballasjeprodusent. WestRock er det nest største emballasjeselskapet i USA.

Med dagens markedspriser vil den samlede markedsverdien til de to selskapene være rundt 19 milliarder dollar. De hadde en samlet omsetning på 34 milliarder dollar i løpet av de 12 månedene frem til slutten av juni.

Smurfit Kappa sier at den kombinerte enheten, som vil ha rundt 100 000 ansatte, kan oppnå kostnadsbesparelser før skatt på mer enn 400 millioner dollar på årsbasis innen utgangen av det første året etter at avtalen ble avsluttet. Fusjonen vil kreve engangskostnader på rundt 235 millioner dollar.

Avtalen vil tilby «komplementære porteføljer med unikt produktmangfold og innovative bærekraftskaper, med bredde og dybde på tvers av fornybare, resirkulerbare og biologisk nedbrytbare emballasjeløsninger,» heter det i Smurfits uttalelse.

Smurfit Kappa opplevde en boom i etterspørselen etter emballasjevarer og e-handel under covid-19-pandemien, men fikk et tilbakeslag da økonomiene gjenåpnet og produsentene begynte å redusere emballasjelagrene.

WestRock slo Wall Street-forventningene til resultat for tredje kvartal og sa at de fortsatt fokuserte på å effektivisere porteføljen og kutte kostnadene ytterligere.

Les mer

Ny stor forretningsavtale på gang - Mondi vil kjøpe DS Smith

Det rører på seg blant de store emballasjeselskapene. For ikke så lenge siden kjøpte Irland-baserte Smurfit Kappa amerikanske WestRock og danner en virksomhet verdt tjue milliarder dollar. Nå tilkjennegir østerrikske Mondi at de ønsker å legge inn et bud på britiske DS Smith.
Businessmen

Lyse fremtidsutsikter for produksjonsutstyr for emballasje

Prognosene ser lyse ut for de globale markedene for emballasjemaskiner de neste årene. Asia-Stillehavsregionen vil opprettholde ledelsen den har i dag. Dette fremgår av den amerikanske PMMI Business Intelligence-rapporten "2023 World Packaging Machinery".
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Nederlandske Rabobank advarer mot klokkertro på papir i stedet for plast

En ny rapport fra den nederlandske banken Rabobank, sitert av magasinet Packaging Europe, advarer om at forbrukernes etterspørsel etter å erstatte plastemballasje med papir ikke er den perfekte løsningen i jakten på bærekraft – med henvisning til høyere energiforbruk, økte karbondioksidutslipp og tillegg av ekstra materialer som kan forhindre resirkulering eller biologisk nedbrytbarhet som medvirkende faktorer.
papper

Fagtrykk investerer i emballasjedelen

Det skjer mye spennende hos Fagtrykk om dagen, og sist ut er en stor satsing på profil og emballasje. Innenfor emballasje gjelder det ansettelse av to personer fra Maske Emballasje, samt nye maskiner fra KAMA.
Fagtrykk

Siste nytt

Kan roboter og KI løse våre største produksjonsutfordringer?

Når R-24, en av de største europeiske robotmessene, finner sted i Odense i Danmark mars, vil fokuset være på KI, den grønne omstillingen og fremtidens arbeidsmarked.
R24_01

Coca-Cola tester flasker uten etikett i Storbritannia

Coca-Cola har startet en midlertidig prøveperiode i Storbritannia om å fjerne etikettene fra 500 ml Sprite-flasker for å forenkle resirkuleringsprosessen.
sprite

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Nå skal det bli andre (kjøtt)boller

I dag lanserte Nortura seks spennende og smakfulle nyheter, deriblant "Slakterens Beste kjøttboller" fra Gilde. På innpakningen er det en QR-kode som gir deg inspirasjon til bruken av det de kaller "Gildes beste kjøttboller noensinne".
nortura_kjottboller