Smurfit Kappa og WestRock blir gigantisk emballasjeselskap!?

PUBLISERT: 11 september 2023
OPPDATERT: 11 september
Store avtaler på gang i emballasjeindustrien. Bilde: Gerd Altmann / Pixabay

Smurfit Kappa er i diskusjoner om å fusjonere med den amerikanske konkurrenten WestRock. En sammenslåing av to av verdens største papir- og emballasjeprodusenter vil føre til at det blir en gigant i markedet.

Det sammenslåtte selskapet vil hete Smurfit WestRock og vil være hjemmehørende i Irland med sitt globale hovedkvarter i Dublin, sa Smurfit i en uttalelse sitert av Reuters. Selskapet vil bli notert på børs i New York.

Smurfit, som opererer i 22 europeiske land og 13 i Sør-, Mellom- og Nord-Amerika, er Europas største papir- og emballasjeprodusent. WestRock er det nest største emballasjeselskapet i USA.

Med dagens markedspriser vil den samlede markedsverdien til de to selskapene være rundt 19 milliarder dollar. De hadde en samlet omsetning på 34 milliarder dollar i løpet av de 12 månedene frem til slutten av juni.

Smurfit Kappa sier at den kombinerte enheten, som vil ha rundt 100 000 ansatte, kan oppnå kostnadsbesparelser før skatt på mer enn 400 millioner dollar på årsbasis innen utgangen av det første året etter at avtalen ble avsluttet. Fusjonen vil kreve engangskostnader på rundt 235 millioner dollar.

Avtalen vil tilby «komplementære porteføljer med unikt produktmangfold og innovative bærekraftskaper, med bredde og dybde på tvers av fornybare, resirkulerbare og biologisk nedbrytbare emballasjeløsninger,» heter det i Smurfits uttalelse.

Smurfit Kappa opplevde en boom i etterspørselen etter emballasjevarer og e-handel under covid-19-pandemien, men fikk et tilbakeslag da økonomiene gjenåpnet og produsentene begynte å redusere emballasjelagrene.

WestRock slo Wall Street-forventningene til resultat for tredje kvartal og sa at de fortsatt fokuserte på å effektivisere porteføljen og kutte kostnadene ytterligere.

Les mer

Verdens mest moderne anlegg for plastgjenvinning er i Sverige

Det har vært snakk om lenge og nå er det snart tid for innvielse. Svensk Plaståtervinnings gigantanlegg i Motala innvies 15. november.
Konceptbild_sitezerox

Smurfit Kappas og WestRocks styrer sier ja til sammenslåingen

I forrige uke kom det informasjon om at Smurfit Kappa og Westrock diskuterte en sammenslåing. Nå er det et faktum.
hands-1063442_1280

Lessebo har signert avtale med Addbrand

Lessebo Paper, som kaller seg en av verdens mest miljøvennlige boutique-papirfabrikker, inngår nå en ny grossistavtale med det svenske selskapet Addbrand, som er en grafisk forhandler i Norden for grafiske produkter og tjenester.
addbrandx

Visutech fortsetter å vokse – nå med Bobst

Etter mange år med å ha HP Indigo som produkt, skjer det nå store endringer hos Visutech. For bare noen uker siden ble et samarbeid med Fujifilm annonsert, på Labelexpo i Brussel kom neste kunngjøring. Visutech er nå distributør i Norden for Bobst.
Visutechxz

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red