Øl på tube

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 4 april 2023
OPPDATERT: 4 april
Bilde: Carlsberg

Kanskje ikke så mye en nyhet om emballasje, men Carlsberg-øl på tube er unektelig nyskapende. Mens vi venter på at Carlsbergs fiberbaserte flaske skal komme på markedet, overrasker bryggeriet med en tube med spennende innhold akkurat i tide til påske.

Siden starten for 176 år siden har forskning, innovasjon og pionerånd vært Carlsbergs ledestjerner i arbeidet med å utvikle kunsten å brygge øl. Nå har Carlsbergs bryggmester oppdaget en helt ny metode for å modifisere et bestemt protein i øl og endre dets molekylære egenskaper.

Metoden gjør det mulig å endre ølets tekstur fullstendig, men beholde både smak og kullsyre og skummet på toppen. Resultatet er Carl’s beertube – verdens første øl på tube. Nå kan du smøre en klatt øl på egget eller frokostsmørbrødet og nyte smaken av en kald, skummende lys pilsner. «Probably the best breakfast in the world»?

– Carl’s beertube er et revolusjonerende produkt som beholder alt du kan forvente av et øl, samtidig som den rike og kremete konsistensen skaper en unik smaksopplevelse. Vårt øl på fat er både næringsrikt og alkoholfritt, perfekt for de som vil nyte en øl til frokost, sier Henric Byström, kommunikasjonssjef i Carlsberg i Sverige.

Carl’s er oppkalt etter Carl Jacobsen, sønn av J.C. Jacobsen som grunnla Carlsberg. Akkurat som vanlig øl er det nye produktet rikt på både energi og nyttige næringsstoffer som magnesium, kalsium og vitamin B. Ølet på fat er alkoholfritt (0,0 prosent) og har en holdbarhet på minst tre år, betydelig lengre enn et vanlig lettøl . Tuben er laget av gamle ølbokser og er 100 prosent resirkulerbart.

Et merkelig produkt som sagt, men det var også rart at Carlberg valgte å sende ut pressemeldingen lørdag morgen klokken 07:30 den 1. april…

Les mer

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Metsä Boards falskartongmaskin er nå størst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, innviet sin oppgraderte fals-kartongmaskin i Husum, Sverige, 11. april.
Ribbon-has-been-cutx

Emballasjeforeningen inngår plastpartnerskap med myndighetene

Emballasjeforeningen er en av flere organisasjoner i næringslivet som inngår plastpartnerskap med Klima- og miljødepartementet.
– Vi håper så mange virksomheter som mulig ønsker å tilslutte seg avtalen
Design uten navn - 1

Coca-Colas flasker blir lettere og sparer 3 millioner tonn PET i Nord-Amerika

Coca-Cola Company har redesignet sine PET-flasker i det nordamerikanske markedet og reduserer dermed materialforbruket med 3 millioner tonn i 2025.
cocacolalettere

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx