Øl på tube

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 4 april 2023
OPPDATERT: 4 april
Bilde: Carlsberg

Kanskje ikke så mye en nyhet om emballasje, men Carlsberg-øl på tube er unektelig nyskapende. Mens vi venter på at Carlsbergs fiberbaserte flaske skal komme på markedet, overrasker bryggeriet med en tube med spennende innhold akkurat i tide til påske.

Siden starten for 176 år siden har forskning, innovasjon og pionerånd vært Carlsbergs ledestjerner i arbeidet med å utvikle kunsten å brygge øl. Nå har Carlsbergs bryggmester oppdaget en helt ny metode for å modifisere et bestemt protein i øl og endre dets molekylære egenskaper.

Metoden gjør det mulig å endre ølets tekstur fullstendig, men beholde både smak og kullsyre og skummet på toppen. Resultatet er Carl’s beertube – verdens første øl på tube. Nå kan du smøre en klatt øl på egget eller frokostsmørbrødet og nyte smaken av en kald, skummende lys pilsner. «Probably the best breakfast in the world»?

– Carl’s beertube er et revolusjonerende produkt som beholder alt du kan forvente av et øl, samtidig som den rike og kremete konsistensen skaper en unik smaksopplevelse. Vårt øl på fat er både næringsrikt og alkoholfritt, perfekt for de som vil nyte en øl til frokost, sier Henric Byström, kommunikasjonssjef i Carlsberg i Sverige.

Carl’s er oppkalt etter Carl Jacobsen, sønn av J.C. Jacobsen som grunnla Carlsberg. Akkurat som vanlig øl er det nye produktet rikt på både energi og nyttige næringsstoffer som magnesium, kalsium og vitamin B. Ølet på fat er alkoholfritt (0,0 prosent) og har en holdbarhet på minst tre år, betydelig lengre enn et vanlig lettøl . Tuben er laget av gamle ølbokser og er 100 prosent resirkulerbart.

Et merkelig produkt som sagt, men det var også rart at Carlberg valgte å sende ut pressemeldingen lørdag morgen klokken 07:30 den 1. april…

Les mer

Smurfit Kappas og WestRocks styrer sier ja til sammenslåingen

I forrige uke kom det informasjon om at Smurfit Kappa og Westrock diskuterte en sammenslåing. Nå er det et faktum.
hands-1063442_1280

Lessebo har signert avtale med Addbrand

Lessebo Paper, som kaller seg en av verdens mest miljøvennlige boutique-papirfabrikker, inngår nå en ny grossistavtale med det svenske selskapet Addbrand, som er en grafisk forhandler i Norden for grafiske produkter og tjenester.
addbrandx

Smurfit Kappa og WestRock blir gigantisk emballasjeselskap!?

Smurfit Kappa er i diskusjoner om å fusjonere med den amerikanske konkurrenten WestRock. En sammenslåing av to av verdens største papir- og emballasjeprodusenter vil føre til at det blir en gigant i markedet.
hands-1063442_1280

Sytten vinnere i årets ScanStar

Vinnerne av årets ScanStar er nå kåret. Totalt er det delt ut 17 priser til nordiske emballasjedesignere, produsenter og brukere.
scanstar-Juryen

Siste nytt

Verdens mest moderne anlegg for plastgjenvinning er i Sverige

Det har vært snakk om lenge og nå er det snart tid for innvielse. Svensk Plaståtervinnings gigantanlegg i Motala innvies 15. november.
Konceptbild_sitezerox

Flexonyhet på LabelExpo

Svenske PrimeBlade, som produserer "doctor blades", det vil si nalstål til flexopresser, har en verdensledende posisjon, ikke minst med sine unike, nanobehandlede blader. På Labelexpo lanserte de en nyhet som kanskje er den eneste i verden, et spesielt såkalt "containment"-blad, beregnet på å hindre at farge i kammernalen renner bakover inn i maskinen.
Bonnie-Hagen-PrimeBladex

Ny rapport: -For mye papirbasert emballasje til engangsbruk

Papirbasert matemballasje markedsføres som et bærekraftig alternativ til plast. Dette til tross for at det vanligvis kombineres med plast eller andre kjemiske belegg, sjeldent inneholder resirkulert materiale, og det driver global avskoging og industrielt vannforbruk. Dette hevder en ny rapport fra en NGO-koalisjon bestående av European Environmental Bureau, Zero Waste Europe, Fern, Environmental Paper Network og Rethink Plastic-alliansen.
sebastian-unrau-sp-p7uuT0tw-unsplashx

Sverige fjerner plastposeskatt

I Sverige ble det innført skatt på plastposer i 2020. Nå har regjeringen besluttet å fjerne denne avgiften.
glada-pasarx