Ny emballasje gir mørere kjøtt og mindre matsvinn

PUBLISERT: 25 april 2017
OPPDATERT: 26 januar


ICA iSverige bytter emballasje på store deler av sitt kjøttsortiment for å gi produktene lenger holdbarhet og dermed også redusert matsvinn.

Den nye vakuumemballasjen skal også gi bedre smak på kjøttet, siden det forsetter å mørnes i emballasjen.

Doblet holdbarhet
Holdbarheten på kjøttet blir omtrent dobbelt så lang sammenlignet med tradisjonell emballasje. Forpakningen har mindre luft, noe som innebærer en optimering av transporten. I tillegg bidrar emballasjen til naturlig mørning, noe som gir bedre smak, skriver ICA i en pressemelding.

– Å minimere matsvinn som oppstår i vår egen virksomhet og i hjemmene er viktig. Kjøtt er det næringsmiddelet som generelt har størst klimapåvirkning, og derfor er det svært positivt at vår nye emballasje nesten fordobler holdbarheten,sier Maria Smith, miljøsjef i ICA Sverige.

– Vi håper at kundene setter pris på våre nye kjøttforpakninger, ikke minst fordi de bidrar til redusert matsvinn og bedre kjøtt. Kjøttet i den nye emballasjen smaker best når det nærmer seg datomerkingen, sier Maria Smith.

Kjøtt har stor klimapåvirkning
I Sverige består mellom 7 og 13 prosent av husholdningenes unødvendige matavfall av kjøtt, ifølge Naturvårdsverket. Og selv om frukt og grønt står for en større andel av det unødvendige matsvinnet, har kjøttet en betydelig større miljøpåvirkning.

En kilo oksekjøtt har omtrent 50 ganger større klimapåvirkning enn tilsvarende menge rotfrukt, og derfor gir tiltak for redusert matsvinn større effekt per kilo produkt.

Ved å redusere svinnet på kjøtt kan klimapåvirkningen reduseres med 26 kg CO2e per kg oksekjøtt som reddes, ifølge pressemeldingen.

 

 

Les mer

Første yoghurtbeger med matgodkjent resirkulert polystyren

INEOS Styrolution lanserer yoghurtbeger med mekanisk resirkulert polystyren som et resultat av samarbeid mellom flere partnere i verdikjeden. Milepælen ble oppnådd gjennom samarbeid mellom flere partnere langs verdikjeden. Det kalles en game changer.
Yoghurt-cupsx

Mars reduserer emballasjeplasten med digital simuleringsløsning

Mars' bruk av Ansys simuleringsløsning har redusert mengden av plast som Mars kjøper inn for testing med cirka 246 tonn og har potensial til å redusere utviklingstiden med opptil 40 prosent.
Bilde: Mars

Papirsperre fikk pris i bærekraftkonkurranse

Tetra Pak har blitt tildelt "Resource Efficiency"-prisen på Sustainable Packaging News Awards 2024, for sin papirbaserte innovasjon innen barrierematerialer.
Mimosa_choco_3d-strawsx

EUBP: ”Bioplast en nøkkelfaktor for å oppfylle PPWR-forordningen”

Bioplast vil få økende betydning i fremtiden med innføringen av EUs emballasje- og emballasjeavfallsforordning (PPWR). Det mener organisasjonen European Bioplastics (EUBP) og deres administrerende direktør Hasso von Pogrell.
euflag-ppwr-toppx

Siste nytt

Første yoghurtbeger med matgodkjent resirkulert polystyren

INEOS Styrolution lanserer yoghurtbeger med mekanisk resirkulert polystyren som et resultat av samarbeid mellom flere partnere i verdikjeden. Milepælen ble oppnådd gjennom samarbeid mellom flere partnere langs verdikjeden. Det kalles en game changer.
Yoghurt-cupsx

Mars reduserer emballasjeplasten med digital simuleringsløsning

Mars' bruk av Ansys simuleringsløsning har redusert mengden av plast som Mars kjøper inn for testing med cirka 246 tonn og har potensial til å redusere utviklingstiden med opptil 40 prosent.
Bilde: Mars

Papirsperre fikk pris i bærekraftkonkurranse

Tetra Pak har blitt tildelt "Resource Efficiency"-prisen på Sustainable Packaging News Awards 2024, for sin papirbaserte innovasjon innen barrierematerialer.
Mimosa_choco_3d-strawsx

EUBP: ”Bioplast en nøkkelfaktor for å oppfylle PPWR-forordningen”

Bioplast vil få økende betydning i fremtiden med innføringen av EUs emballasje- og emballasjeavfallsforordning (PPWR). Det mener organisasjonen European Bioplastics (EUBP) og deres administrerende direktør Hasso von Pogrell.
euflag-ppwr-toppx