Nofima inviterer til kurs i pakking av kjøtt i februar

PUBLISERT: 5 januar 2017
OPPDATERT: 26 januar

14. og 15. februar 2016 skal forskere ved Nofima forsøke å gi svar på hvordan vi best kan møte utfordringene og finne gode pakkeløsninger for fremtiden.

Kurset arrangeres av Nofima og Emballasjeforeningen i fellesskap, og målgruppen er først og fremst kjøttbransjen (rødt og hvitt kjøtt) og leverandører av emballasje og pakkemaskiner. Ansatte i dagligvarehandelen som driver med kvalitetsarbeid på kjøtt vil også ha nytte av kurset.

Hvilke utfordringer har bransjen?
Fargen og utseende på produkter, lagringsevne og bakterievekst, temperaturen i kjølekjeden, lys og forhold i butikken, samt hensynet til forbrukernes ønsker er eksempler på aktuelle utfordringer.

Matsvinn er en betydelig utfordring også for kjøtt, og fortsatt blir mye kjøtt og pålegg kastet på grunn av at det lukter ille eller er misfarget.

Kurset er praktisk rettet med foredrag, diskusjoner og visning av pakkeutstyr. Eksempler på pakking av storfekjøtt, kjøttdeig, svinekjøtt, kyllingkjøtt, kokt pålegg, spekeskinke og spekepølse vil bli omtalt.

Program og påmelding finner du her: https://nofima.no/aktivitet/kurs-i-pakking-av-kjot-2/

 

 

Les mer

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx