14. og 15. februar 2016 skal forskere ved Nofima forsøke å gi svar på hvordan vi best kan møte utfordringene og finne gode pakkeløsninger for fremtiden.
Kurset arrangeres av Nofima og Emballasjeforeningen i fellesskap, og målgruppen er først og fremst kjøttbransjen (rødt og hvitt kjøtt) og leverandører av emballasje og pakkemaskiner. Ansatte i dagligvarehandelen som driver med kvalitetsarbeid på kjøtt vil også ha nytte av kurset.
Hvilke utfordringer har bransjen?
Fargen og utseende på produkter, lagringsevne og bakterievekst, temperaturen i kjølekjeden, lys og forhold i butikken, samt hensynet til forbrukernes ønsker er eksempler på aktuelle utfordringer.
Matsvinn er en betydelig utfordring også for kjøtt, og fortsatt blir mye kjøtt og pålegg kastet på grunn av at det lukter ille eller er misfarget.
Kurset er praktisk rettet med foredrag, diskusjoner og visning av pakkeutstyr. Eksempler på pakking av storfekjøtt, kjøttdeig, svinekjøtt, kyllingkjøtt, kokt pålegg, spekeskinke og spekepølse vil bli omtalt.
Program og påmelding finner du her: https://nofima.no/aktivitet/kurs-i-pakking-av-kjot-2/