Etter nedstengning av kommuner rundt Oslo, bekrefter myndighetene at næringsmiddelindustri fortsatt er å regne som samfunnskritisk virksomhet.
I forbindelse med nedstenging av kommunene rundt Oslo, bekreftet myndighetene lørdag 23. januar at næringsmiddelindustrien fortsatt er å regne som samfunnskritisk virksomhet. skriver NHO Mat og Drikke. Det er ingen endring i forståelsen av hvilke typer virksomheter og personellgrupper som er sentrale for å opprettholde driften av kritiske samfunnsfunksjoner. Matforsyning er en slik funksjon, og næringsmiddelindustrien er omfattet av dette,
Medarbeidere som er avgjørende for å opprettholde forsyningssikkerheten kan omfatte blant annet sjåfører, lagerarbeidere, ansatte ved distribunaler og lagre, ansatte i sentrale administrative funksjoner, ansatte i fôrindustrien, personer som arbeider med husdyrproduksjon, fiskeri og havbruk, veterinærer som arbeider med husdyr, fiskeri og havbruk og ansatte i næringsmiddelindustrien.
Det er kun medarbeidere som er sentrale for å opprettholde driften av kritiske virksomhetsfunksjoner som er omfattet. Dersom barnehage, skole eller andre dagtilbud er stengt eller har reduserte åpnings- eller oppholdstider på grunn av smitteverntiltak, skal kommunen likevel sørge for at det etableres et tilbud for barn under 12 år, som har minst én foresatt som arbeider i kritiske eller viktige samfunnsfunksjoner.