Miljøtopper kommer til Mat & Emballasje på Lillestrøm

PUBLISERT: 12 januar 2017
OPPDATERT: 26 januar


Zero Waste-leder Kristine Ullaland og partileder Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne kommer til Mat & Emballasje-messen på Lillestrøm i februar.

7. til 9. februar møtes næringsmiddelindustrien og emballasjebransjen på Mat & Emballasje. Messen på Lillestrøm er stedet for den som vil forberede seg på fremtidens matproduksjon.

Provoserer
Og i fremtidens matproduksjon kommer det til å bli mye snakk om miljø. Det har arrangørene i Norges Varemesse og Skarland Press tatt konsekvensen av.

I seminarprogrammet på messen er det ikke bare funnet rom for de gode eksemplene som matindustrien allerede har å vise til – hit kommer også de som gjerne vil gå frem raskere enn bransjen ønsker, og som ikke viker tilbake for å provosere.

Om emballasje, for eksempel. Bransjen er opptatt av å hjelpe folk til å kaste mindre mat. Mye er oppnådd med å pakke den inn riktigere, og noen ganger også med å bruke mer emballasje.

Null søppel
– Det er helt feil vei å gå, mener Zero Waste-bevegelsen. Kristine Ullaland, som leder Zero Waste Norge, har med seg tøyposer til frukt og norgesglass til kjøttdeig når hun går på butikken. Hun kjøper mest mulig i løsvekt.

Er det utopi? Dette er spørsmålet på Lillestrøm 8. februar. Grønt Punkt Norge og flere forskere har gått ut og forklart at uten emballasje ville mye mer mat måttet kastes, og at Zero Waste-prinsippene gir liten effekt av stor innsats.

Men forbrukerne stemmer med lommeboka. Palmeolje er et godt eksempel. Hva får Zero Waste-bevegelsen å si, og hvordan bør emballasjeindustrien tenke for å imøtekomme forbrukerne? Disse spørsmålene stilles på Mat & Emballasje.

Plast i havene
Også talsperson og stortingsrepresentant Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne kommer for å fortelle bransjen om miljø. Partiet tar til orde for en internasjonal konvensjon mot plastforurensning, fordi plastavfall er i ferd med å true havet som matfat.

MDG vil øke innsatsen mot plastforurensning og redusere emballasjemengden. Men hvordan harmonerer det med problemene med matsvinn?

På Mat & Emballasje vil Rasmus Hansson bli spurt om hvordan disse utfordringene kan løses.

 

 

Les mer

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx

Siste nytt

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx