Masse nyheter når Labelexpo Europe åpner neste uke

PUBLISERT: 6 september 2023
OPPDATERT: 13 september
Det er siste gang Labelexpo arrangeres i Brüssel. I 2025 blir det Barcelona.

Neste uke er det tid for den første utgaven av Labelexpo Europe siden 2019. Verdens største etikett- og emballasjetrykkmesse åpner dørene på Brüssels Expo 11. – 14. september, og det loves mange nyheter.

Labelexpo Europe 2023 presenterer mer ny teknologi og livedemonstrasjoner enn noen tidligere messe, med over 600 utstillere fordelt på ni haller. Sentrale fokusområder på messen for ny teknologilansering inkluderer fleksibel emballasje, digitalisering og automatisering.

For eksempel lanserer HP den 200 000 mid-web digitalpressen, etterfølgeren til den vellykkede HP Indigo 20000, og selskapet vil demonstrere et «digital pouch factory»-økosystem for poseproduksjon og etterbehandling av andre filmer som ikke støttes, inkludert etiketter og omslag.

Lederpanel

I tillegg arrangerer HP et lederpanel tirsdag 12. september kl 11.00 Foredragsholdere i panelet inkluderer Dimitri Stamatiou, VP Innovations and Engineering ved MCC, Lee Pretsell, VP Healthcare and Specialty ved CCL, og Jens Nilsson, CTO hos All4Labels. De vil diskutere makroøkonomiske trender som påvirker etikett- og emballasjeindustrien, inkludert bærekraft, mangel på arbeidskraft og automatisering.

Digital utskrift av papirbasert fleksibelt emballasjemateriale vil bli demonstrert av Xeikon på den nye TX-500 Titon tonerpressen og SCREEN på Truepress Pac520P.

Flexo gjør et stort comeback denne gangen. Nilpeter, Lombardi og BOBST vil demonstrere utskrift av fleksibel emballasje og etikettfilmmaterialer på 26-tommers/670 mm mid-web UV-flexo-presselinjer. OMET debuterer med sin KFlex modulære flexo-plattform og Mark Andy lanserer Pro Series flexopressen, som kan oppgraderes til en hybridmaskin.

Bærekraft

Bærekraft er et annet nøkkeltema, med nye lanseringer deriblant UPM Raflatacs Ocean Action-plastetikett, som kommer fra plastavfall som samles inn fra havet, og Avery Dennisons AD LinrSave og AD LinrConvert linerless etikettsystemer rettet mot prime label-markedet.

I en fortsettelse av bærekraftstemaet vil besøkende få muligheten til å delta i en ekspertledet masterclass i regi av The Label Academy. Det vil dekke bærekraftige etiketter og emballasje.

Gabriela Neves Ferri, VP for Global R&D and Sustainability hos All4Labels, sier før denne øvelsen:

– Vi i All4Labels tror at bærekraft ikke bare handler om miljøomsorg, men også om å styrke mennesker fra alle samfunnslag. Vår forpliktelse til miljømessige, sosiale og styringsprinsipper reflekterer vår tro på at en bedrifts styrke kommer fra å prioritere ansattes trivsel og mangfold.

Viktige Labelexpo Europe 2023-funksjoner inkluderer Automation Arena og Flex Pack Trail. Automation Arena har en komplett «lights out» produksjonsarbeidsflyt. Besøkende kan se en helautomatisert arbeidsflyt fra filoppretting til oppspoling med automatisert inspeksjon og MIS-integrasjon, uten noen manuell intervensjon. Deltakere inkluderer CERM, Esko, Xeikon, KURZ, Grafotronic og Fedrigoni Self-Adhesive.

På Flex Pack Trail kan man lære om digitale og konvensjonelle presseteknikker, flexpack materialkonstruksjoner, belegg, laminering, blekk og herdekrav, in-line og near-line dekoralternativer, QC og migrasjonstesting. Dette støttes av en Label Academy-masterclass om fleksibel emballasje.

Lær alt om ECG

Nytt på Labelexpo Europe 2023 er Flexo’s Future – ECG, en serie presentasjoner og guidede turer om utvidet fargespekter (ECG) utskrift. Daglige presentasjoner av den anerkjente ECG-eksperten Dr Kai Lankinen vil finne sted på utstillingsgulvet, og dekker alle aspekter ved utskrift med en fast fargepalett, hvor opptil syv farger (CMYK+OGV) brukes til å gjengi spotfarger.

Besøkende vil også få sjansen til å delta på Dieline Forum, en to-dagers designkonferanse som vil utforske de siste trendene og innovasjonene som former morgendagens merkevarer, inkludert fokus på bærekraftig merkevarebygging.

Dette er siste gang Labelexpo Europe arrangeres i Brüssel. Messeledelsen annonserte i fjor sommer at Labelexpo vil finne sted i Barcelona i 2025.

Les mer

Plastdagen 2023

For tredje år på rad arrangeres Plastdagen 2023 den 19. oktober i Oslo. Arrangementet fokuserer på teknologiens rolle i plasthåndtering i lav- og mellominntektsland. Dette er en viktig møteplass for alle som bryr seg om miljøutfordringene knyttet til plast.
plastdagen

Emballasjedagene 2023

Torsdag 9. og fredag 10.november arrangerer Emballasjeforeningen sin årlige konferanse. Foredragsholdere fra inn- og utland vil dele innsikt om trender, utfordringer og innovasjoner innen emballasje og emballering.
Emballasjedagene_logo_600x400

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red

Siste nytt

Plastdagen 2023

For tredje år på rad arrangeres Plastdagen 2023 den 19. oktober i Oslo. Arrangementet fokuserer på teknologiens rolle i plasthåndtering i lav- og mellominntektsland. Dette er en viktig møteplass for alle som bryr seg om miljøutfordringene knyttet til plast.
plastdagen

Emballasjedagene 2023

Torsdag 9. og fredag 10.november arrangerer Emballasjeforeningen sin årlige konferanse. Foredragsholdere fra inn- og utland vil dele innsikt om trender, utfordringer og innovasjoner innen emballasje og emballering.
Emballasjedagene_logo_600x400

PulPac oppskalerer ved å nedskalere med formstøpingsteknikk

PulPac lanserer en ny maskinplattform, PulPac Scala, som de sier representerer et betydelig skritt i tørr-fiberrevolusjonen. Scala-plattformen er basert på sprøytestøping, en teknologi knyttet til plastbehandling, kombinert med PulPacs nye Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front-1

Blue Ocean Closures og Coca-Cola i utviklingssamarbeid

Blue Ocean Closures, som produserer skrukorker for emballasje, har kommet til enighet om et samarbeid med Coca-Colas EMEA FoU-senter i Brussel.
blue-ocean-utvalg