Bonga Red Mountain kaffe fra det etiopiske regnskogsprosjektet skal nå lanseres i aluminiumfrie kapsler i komposterbar bioplast for Nespresso-systemet.
Det tyske selskapet Original Food i Freiburg har forsøkt å løse utfordringen som de tradisjonelle aluminiumkapslene skaper og lanserer nå de første sertifiserte komposterbare kaffekapslene for Nespresso-systemet.
Logisk med nedbrytbare kapsler
Bonga red Mountain regnes som en av verdens beste kaffetyper og lages av ville kaffebønner i Kaffa-regionen i Etiopia. Original Food har markedsført denne kaffen i 12 år som et aktivt bidrag til å bevare regnskogene.
Derfor var det logisk for selskapet å investere i mer bærekraftige kapsler også.
– Premium villkaffe som Bonge Red Mountain hører ikke hjemme i vanlige plastkapsler, mener grunnlegger Florian Hammerstein.
Han mener at selskapet har funnet den ideelle løsningen med komposterbare kapsler. De nye kapslene er laget av PLA fra fornybare kilder som sukkerrør og mais, mens lokket er laget av papir. To og to kapsler pakkes i en komposterbar emballasje.
Både kapslene og emballasjen er sertifisert i henhold til den europeiske standarden EN13432.