
Agfas nye Onset Panthera FB3216 flatbedskriver er bygget for høye volumer og eksepsjonell hastighet. I tillegg kan maskinen levere lakkeffekter uten lakk.
Panthera FB3216 kan skrive ut opptil 1514 kvadratmeter i timen. Den er egnet for utskrift av store volumer, enten det gjelder grafiske applikasjoner eller emballasje. Maskinen håndterer medier fra 200 g/m2 bestrøket papir opptil 46 millimeter tykk papp og størrelser opptil 3,22 x 1,6 meter.
Den robuste konstruksjonen sikrer kontinuerlig drift, mens en avansert utskriftsvogn leverer feilfrie utskrifter uten banding, ifølge Agfa.
De sammenligner produksjonen av hvert trykk med en panters hopp, en jevn og flytende bevegelse som eliminerer ufullkommenheter og forbedrer bildekvaliteten gjennom flere bevegelser av sengen.
– Med LED-herdingen vi introduserte i Panthera, takket være blekket som brukes, har vi nå muligheten til å lage lakkeffekter uten å faktisk bruke lakk. Det er virkelig imponerende, sier Susi Rösner, sjef for markedsføring og inkjet hos Agfa.
Lager dere lakkeffekter med det opprinnelige blekket?
– Ja, det er en spesiell formel som er perfekt for den nye skriveren.
Det er mye fokus på bærekraft, og Agfa har nå introdusert LED-teknologi i alle maskinene sine for å redusere energikostnadene.
– Vi innså at noen deler vi brukte før ikke lenger var nødvendige. Det gir også mer stabilitet i produksjonsprosessen. Men vi oppdaget også endrede bølgeformer i herdeprosessen fordi det er forskjell på lampe- og LED-herding. Vi la merke til at man kunne oppnå spesialeffekter som blanke eller til og med matte lakkeffekter, avhengig av hvordan man definerer lagene i Asante-programvaren. Det er virkelig fantastisk, sier Susi Rösner.

Mindre strømforbruk
Panthera har et avansert LED-herdesystem der trykkene herdes i etapper. Med to LED-enheter foran og én bak, tørker hvert lag presist for sterk vedheft, bredere fargespekter og blendende høyglansoverflater.
Teknologien gir også fordeler når det gjelder energieffektivitet. LED-ene aktiveres og slås av umiddelbart for ikke å forbruke energi under gjentakende produksjon eller under lading/utlading.
Ved å bruke opptil 60 prosent mindre strøm sammenlignet med tidligere Onset-skrivere med lampeherding, og opptil 80 prosent mindre i standby-modus, reduserer skriveren driftskostnadene og karbonavtrykket.
Mange sier det er et krympende marked. Hare dere med dere spørsmålet om hvordan trykkerier skal tjene penger når dere utvikler maskinene deres?
– Ja. Vi er et av få selskaper som tilbyr komplette løsninger. Vi utvikler motorene og alt inni med skrivehoder og blekk. Vi har også intern service. Så vi har hele pakken og tenker alltid på hva markedet trenger. Vi har alltid en utveksling med selgere som kjenner markedet sitt for å se hva vi kan gjøre. Vi har også en portefølje for alt i storformat hvor vi starter på to meters bredde. Vi har en maskin for alle, for trykkeriers behov. Det er bra, sier Susi Rösner.

Spesialutgave av Ciervo
I år feirer Agfa 20 år med storformatskriverne Anapurna. Den nye serien heter Ciervo.
– Sammenlignet med andre leverandører er det virkelig uvanlig å holde seg til et merkenavn så lenge. Vi har forbedret det tidligere oppsettet til funksjonaliteten vi har i dag. Til 20-årsjubileet bruker vi en belgisk gatekunstner til å designe et begrenset opplag. Det vil bare være 10 eksemplarer på verdensbasis.
På siste Fespa ble en 3,20 meter printer introdusert. I år stilte de ut en 2,5 meters printer og det blir også en på 2,05 meter, sier Susi Rösner.
