Kolla våra exklusiva intervjuer från EUBP:s stora konferens

PUBLISERT: 20 desember 2022
OPPDATERT: 1 februar

Hasso von Pogrell, VD för organisationen European Bioplastics, intervjuas av redaktör Karen Laird, Sustainable Plastics. (Bild NBF)

När organisationen European Bioplastics höll sin stora årliga konferens i Berlin passade Packnews på att göra ett par exklusiva intervjuer med några nyckelpersoner inom bioplast. Intervjuerna finns nu på Packnews.tvYoutube.

Videointervjuerna producerades av Nordisk Bioplastförening och genomfördes av Karen Laird, som är redaktör vid brittiska magasinet Sustainable Plastics.

De personer som intervjuades var European Bioplastics verkställande direktör Hasso von Pogrell samt Steve Davies, som är chef för divisionen Performance Packaging hos USA-baserade bioplastproducenten NatureWorks.

Hasso von Pogrell ger i intervjun en intressant överblick över bioplasten utveckling och tillväxt, såväl inom Europa som i övriga världen och Steve Davies berättar om NatureWorks utveckling och position som en av de stora aktörerna inom bioplastproduktion och specifikt om företagets engagemang och samarbete kring bioplasten PHA.

Du hittar videointervjuerna här:

Hasso von Pogrell, EUBP

Steve Davies, NatureWorks

Les mer

Smurfit Kappas og WestRocks styrer sier ja til sammenslåingen

I forrige uke kom det informasjon om at Smurfit Kappa og Westrock diskuterte en sammenslåing. Nå er det et faktum.
hands-1063442_1280

Lessebo har signert avtale med Addbrand

Lessebo Paper, som kaller seg en av verdens mest miljøvennlige boutique-papirfabrikker, inngår nå en ny grossistavtale med det svenske selskapet Addbrand, som er en grafisk forhandler i Norden for grafiske produkter og tjenester.
addbrandx

Smurfit Kappa og WestRock blir gigantisk emballasjeselskap!?

Smurfit Kappa er i diskusjoner om å fusjonere med den amerikanske konkurrenten WestRock. En sammenslåing av to av verdens største papir- og emballasjeprodusenter vil føre til at det blir en gigant i markedet.
hands-1063442_1280

Sytten vinnere i årets ScanStar

Vinnerne av årets ScanStar er nå kåret. Totalt er det delt ut 17 priser til nordiske emballasjedesignere, produsenter og brukere.
scanstar-Juryen

Siste nytt

Verdens mest moderne anlegg for plastgjenvinning er i Sverige

Det har vært snakk om lenge og nå er det snart tid for innvielse. Svensk Plaståtervinnings gigantanlegg i Motala innvies 15. november.
Konceptbild_sitezerox

Flexonyhet på LabelExpo

Svenske PrimeBlade, som produserer "doctor blades", det vil si nalstål til flexopresser, har en verdensledende posisjon, ikke minst med sine unike, nanobehandlede blader. På Labelexpo lanserte de en nyhet som kanskje er den eneste i verden, et spesielt såkalt "containment"-blad, beregnet på å hindre at farge i kammernalen renner bakover inn i maskinen.
Bonnie-Hagen-PrimeBladex

Ny rapport: -For mye papirbasert emballasje til engangsbruk

Papirbasert matemballasje markedsføres som et bærekraftig alternativ til plast. Dette til tross for at det vanligvis kombineres med plast eller andre kjemiske belegg, sjeldent inneholder resirkulert materiale, og det driver global avskoging og industrielt vannforbruk. Dette hevder en ny rapport fra en NGO-koalisjon bestående av European Environmental Bureau, Zero Waste Europe, Fern, Environmental Paper Network og Rethink Plastic-alliansen.
sebastian-unrau-sp-p7uuT0tw-unsplashx

Sverige fjerner plastposeskatt

I Sverige ble det innført skatt på plastposer i 2020. Nå har regjeringen besluttet å fjerne denne avgiften.
glada-pasarx