Hvordan skal industri møte økt allergi og intoleranse?

PUBLISERT: 3 oktober 2018
OPPDATERT: 26 januar

Det blir stadig flere intoleranser og allergener å ta hensyn til, både for forbrukere og produsenter. Hvordan skal produsentene møte denne utfordringen?

Teknologisk Matforum arrangerer en temadag om allergener 24. oktober i Oslo. Forekomster av nøtter og melkeproteiner kan være alvorlig for allergikere, men hva er forskjellen på intoleranse og allergi?

Allergener og merkeregler
Innledningsforedraget fra Christine Kruse Fæste i Veterinærinstituttet gir en god oversikt. Det følges opp av forsker Hildegunn Iversen ved NMBU, Veterinærhøgskolen, som skal snakke om allergener og kryssreaksjoner.

Seniorinspektørene Ann Cathrine Bjørnsrud og Henriette Riiser Aale ved Mattilsynet skal fortelle om regelverket for allergimerking. Leder for ernæring og sunnhet Linn Anne bjelland Brinborg i Orkla Foods Norge vil snakke om markedsdrevet produktutvikling i segmentet «allergikere».

Generalsekretær Helle Grøttum i Landsforeningen for hjerte lungesyke forklarer mulige konsekvenser av feilmerking, mens daglig leder Knut Øksby i Matinfo skal fortelle om nyttige oppslagsverk.

Mer informasjon og påmelding her 

 

 

Siste nytt

Ketsjupemballasje som "eksploderer"

Det nederlandske designfirmaet Akarton har utviklet en reklameemballasje for det nederlandske selskapet Hela og deres Hela Tomato Ketchup. Løsningen viser hvordan innovativ design og funksjonalitet kan møtes, samt tiltrekke seg influensere som markedsførere.
Akarton_HelaTomaat_VM3_25_verpakkingx

Starbucks lanserer plastfrie kaffebegre

En ny versjon av Starbucks' ikoniske hvite beger har nylig blitt lansert i Europa. Etter mye forskning og utvikling har Starbucks nå en kaffekopp der plastfôringen er erstattet med et mineralbelegg. Det nye begeret er sertifisert som hjemmekomposterbart og i stor grad resirkulerbart.
starbux

Ny trauforsegler for store kvanta fra Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introdusert en ny trau-forsegler for næringsmiddelindustrien, QX-800, som gir økt kapasitet og adresserer ytelses- og effektivitetsutfordringene ved trauforseglingsapplikasjoner. Den er basert på smart intelligens og har et kompakt design.
QX-800-close-up-shot-of-gripper-arms-with-pots-of-fruitx

Kongsberg forenkler håndteringen med ny programvare

På Drupa i fjor lanserte Kongsberg PCS sitt nye flaggskip innen skjærebord, ultimate 24. Det var en gitt følgesvenn for årets FESPA -messe samt et C24 -bord og nyheter innen programvare.
David

Les mer

Ketsjupemballasje som "eksploderer"

Det nederlandske designfirmaet Akarton har utviklet en reklameemballasje for det nederlandske selskapet Hela og deres Hela Tomato Ketchup. Løsningen viser hvordan innovativ design og funksjonalitet kan møtes, samt tiltrekke seg influensere som markedsførere.
Akarton_HelaTomaat_VM3_25_verpakkingx

Starbucks lanserer plastfrie kaffebegre

En ny versjon av Starbucks' ikoniske hvite beger har nylig blitt lansert i Europa. Etter mye forskning og utvikling har Starbucks nå en kaffekopp der plastfôringen er erstattet med et mineralbelegg. Det nye begeret er sertifisert som hjemmekomposterbart og i stor grad resirkulerbart.
starbux

Ny trauforsegler for store kvanta fra Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introdusert en ny trau-forsegler for næringsmiddelindustrien, QX-800, som gir økt kapasitet og adresserer ytelses- og effektivitetsutfordringene ved trauforseglingsapplikasjoner. Den er basert på smart intelligens og har et kompakt design.
QX-800-close-up-shot-of-gripper-arms-with-pots-of-fruitx

Kongsberg forenkler håndteringen med ny programvare

På Drupa i fjor lanserte Kongsberg PCS sitt nye flaggskip innen skjærebord, ultimate 24. Det var en gitt følgesvenn for årets FESPA -messe samt et C24 -bord og nyheter innen programvare.
David