Det blir stadig flere intoleranser og allergener å ta hensyn til, både for forbrukere og produsenter. Hvordan skal produsentene møte denne utfordringen?
Teknologisk Matforum arrangerer en temadag om allergener 24. oktober i Oslo. Forekomster av nøtter og melkeproteiner kan være alvorlig for allergikere, men hva er forskjellen på intoleranse og allergi?
Allergener og merkeregler
Innledningsforedraget fra Christine Kruse Fæste i Veterinærinstituttet gir en god oversikt. Det følges opp av forsker Hildegunn Iversen ved NMBU, Veterinærhøgskolen, som skal snakke om allergener og kryssreaksjoner.
Seniorinspektørene Ann Cathrine Bjørnsrud og Henriette Riiser Aale ved Mattilsynet skal fortelle om regelverket for allergimerking. Leder for ernæring og sunnhet Linn Anne bjelland Brinborg i Orkla Foods Norge vil snakke om markedsdrevet produktutvikling i segmentet «allergikere».
Generalsekretær Helle Grøttum i Landsforeningen for hjerte lungesyke forklarer mulige konsekvenser av feilmerking, mens daglig leder Knut Øksby i Matinfo skal fortelle om nyttige oppslagsverk.
Mer informasjon og påmelding her