Matprodusenter som vil levere ferske og delikate produkter er avhengige av pålitelig prosessutstyr. Habasit Cleanline gen II er utviklet med det som utgangspunkt.
Blant reolene i matbutikken forventer forbrukerne uskadede grønnsaker og ferske brød som fortsatt er varme. Uten strenge hygienekrav og effektiv håndtering kan førsteklasses produkter bli skadet.
Gode slippegenskaper
Habasit Cleanline Generation II erstatter den første generasjonen, som da den ble introdusert, vakte oppmerksomhet i matindustrien.
Enkel rengjøring, god kjemisk motstand og gode slippegenskaper for klebrige materialer, gjorde transportbeltet til et godt valg for produkter som deig, rått kjøtt, ros, karameller, frukt og grønt.
Beltet var belagt med termoplastisk polyolefin (TPO) i samsvar med krav fra FDA og EU. Men teknikerne så at slitasjemotstanden var begrenset på grunn av at det brukes grove skraper på belegget. Dette førte til at de gikk i gang med utviklingen av generasjon II.
Fant en løsning
Etter måneder med forskning og intens testing fant man en løsning som gjør slitasjemotstanden betydelig bedre og i tråd med matindustriens forventninger.
Samtidig er slippegenskapene like bra som før, og transportbeltet skal også være like enkelt å gjøre rent. Det innebærer lavere forbruk av vann og renholdsmidler.
Den økte holdbarheten øker også servicelevetiden på beltet, og det betyr innsparing av penger, tid og arbeid for hver kunde.