Enkelt å beregne friksjonskoeffisienten med nytt verktøy

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 25 april 2024
OPPDATERT: 25 april
Dette utstyret måler ganske enkelt friksjonen på en plastfolie. Bilde: Tentoma

Et nytt verktøy gir operatører av emballeringsmaskiner og andre en rask måte å estimere friksjonskoeffisienten (COF) til emballasjefilmer. Dette er nyttig hvis en emballeringsmaskin krever en film med en bestemt friksjonskoeffisient for å fungere optimalt.

Det danske selskapet Tentoma, produsent av RoRo StretchPack-pakkemaskiner, har utviklet «COF-indikator ST 1.0», et verktøy for å estimere friksjonskoeffisienten (COF) på emballasjefilmer. Verktøyet er angivelig enkelt og kan brukes av det lokale vedlikeholdsteamet eller operatørene på pakkelinjen. Ved å skyve to filmprøver mot hverandre kan en estimert COF-verdi avleses på den innebygde skalaen.

Dersom COF-verdien vurderes til å være feil i forhold til det som er oppgitt, bør du ifølge Tentoma kontakte din filmleverandør for å få en nøyaktig måling av COF-verdien. Filmleverandøren har vanligvis tilgang til mer avanserte måleapparater som kan måle nøyaktig COF-verdi i henhold til ISO-standarden. På denne måten kan det avklares om emballasjefilmen har den nødvendige COF-verdien.

Kontrollerer friksjonen ved feil på pakkemaskinen

Emballasjefilm med riktig COF-verdi kan være avgjørende for ytelsen til en pakkemaskin og for å oppnå optimal kapasitet. COF-verdien til en folierull kan imidlertid avvike fra leverandørens spesifikasjoner. Dette går ofte upåaktet hen til folierullen er installert og pakkemaskinen melder feil. Derfor anbefales det å alltid sjekke COF-verdien til emballasjefilmen dersom du opplever gjentatte feil på pakkemaskinen.

Enkelt verktøy til en overkommelig pris

COF-indikatoren ST 1.0 er et enkelt testverktøy designet for raskt å estimere COF-verdien til en emballasjefilm. Verktøyet kan kun estimere en COF-verdi, på den annen side er prisen ifølge Tentoma rimeligere enn prisen på måleapparater for å måle COF-verdien i henhold til ISO-standarden. Derfor gir den nye COF-indikatoren produsenter med emballasjelinje muligheten til å måle friksjonen på emballasjefilmen selv.

Det er viktig å understreke at COF-indikatoren ST 1.0 kun estimerer en COF-verdi. For å få nøyaktig COF-verdi i henhold til ISO-standarden, er det nødvendig å måle folien med et annet nøyaktig COF-måleinstrument.

Les mer

Lush satser på POP

Nylig fortalte vi deg om Treforms vellykkede tester med Prevented Ocean Plastic, nå går det britiske kosmetikkselskapet Lush ett skritt videre og starter kommersiell bruk av materialet.
lush

Xeikon viser innovasjoner i nøkkelsegmenter på Drupa

Xeikon, som er en del av Flint Group, tilbyr digitale løsninger for både den grafiske industrien og emballasjeindustrien. På Drupa viser de frem de siste innovasjonene i disse segmentene.
SV-kollage-1536x1024x

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Ny monofilm av PE for frysepakninger

Bonduelle, ExxonMobil og Constantia Drukpol har i fellesskap utviklet en polyetylen monofilm som oppfyller de tøffe kravene til fryseemballasje.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy

Siste nytt

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Flesker til med farger, typografi og illustrasjoner for vegansk bacon

Det franske oppstartsselskapet La Vie etterstreber å tilby det beste plantebaserte baconet på markedet. Ved hjelp av typografi, farger og illustrasjoner har byrået Everland meislet ut en identitet som skal utfordre den tradisjonelle måten plantebasert mat formidles på. 
LaVie-identity-intro_1x

Lush satser på POP

Nylig fortalte vi deg om Treforms vellykkede tester med Prevented Ocean Plastic, nå går det britiske kosmetikkselskapet Lush ett skritt videre og starter kommersiell bruk av materialet.
lush

Internasjonal bransjepresseundersøkelse om kunnskapene rundt PPWR

Det nederlandske bladet VerpakkingsManagement ønsker å identifisere behovet for informasjon angående Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). For å finne ut mer er det laget en undersøkelse med 16 spørsmål som har flere svaralternativer.
Kort