Med Oslo som vertsby er det utfordringene med en digital hverdag som preger 2017-utgaven av Næringsmiddeldagene.
Næringsmiddeldagene 2017 arrangeres på Grand Hotel i Oslo 25.-27.januar. På onsdagen kan man velge å besøke Arcus, Mesterbakeren, Tine Meieriet Oslo/Tine FoU-senter, Bama Industri AS på Lier eller Coop Sentrallager.
Trender og netthandel
Her er et lite utdrag av programmet som spenner over to drøye dager fra onsdag kl. 1200 til fredag kl. 1400. Konferanseprogrammet starter med em trendrapport fra Eirik Norman Hansen i Creuna.
Konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura skal fortelle om hvordan trender og produktutviklingen endrer seg i takt med netthandelen.
Fire bloggere får boltre seg, før Thor Johansen i Holdbart.no skal fortelle hvordan man kan redusere matsvinn i praksis.
Ole Fjetland i Mattilsynet skal fortelle om hvilke utfordringer mattryggheten står overfor i en digital hverdag, mens logistikkdirektør Roger Nyeng i Coop Norge tar for seg automatiseringens betydning for dagligvarehandelens effektivitet.
Kosthold og ernæring
På dag to skal det snakkes om kosthold og ernæring. Trekkplasteret er fiskeriminister Per Sandberg som skal fortelle om sjømatens plass i et bedre kosthold. Direktør Petter Haas Brubakk skal snakke om utfordringene for matindustrien i nær fremtid.
Konsernsjef Peter Ruzicka i Orkla tar for seg ernæring og helse som konferansefortrinn, mens seniorforsker Jan Thomas Rosnes i Nofima foreslår mat som kan friste den kommende eldrebølgen. Forskningssjef Marit Aursand i SINTEF skal snakke om bedre utnyttelse av råvarer.
For mer informasjon og påmelding, gå til http://teknologiskmatforum.no