Digital etikettpresse for litt mindre firmaer

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 3 april 2023
OPPDATERT: 3 april
Label Discovery Panther er en entry-level presse.

Xeikon har nylig lansert en ny etikettpresse, Label Discovery Panther, som er ment å fungere som en inngangsbillett til etikettprodusering for de litt mindre firmaene.

Selv om det er en entry-level presse, må du være forberedt på å betale 250 000 euro hvis du ønsker å få den inn i produksjonen din. Det er fortsatt rundt 100.000 euro lavere enn de billigste digitale pressene i sortimentet. Målgruppen er flexo- eller offset-trykkerier som ennå ikke har investert i inkjet-printere. Mange av dem er allerede kunder i Flint Group, som inkluderer Xeikon, via kjøp av plater og farger. Pressen har en hastighet på 50 meter per minutt.

– Det er et voksende marked for denne typen digital presse. Mange etikettprodusenter trenger ikke å kunne produsere veldig komplekse etiketter, men nøyer seg med fire farger, sier Filip Weymans, visepresident for den globale markedsføringen.

– Vi har fått positiv respons fra bransjen, ikke minst takket være produktiviteten, og vi ser nå etter potensielle kunder som ikke er fornøyd med sin termotrykk-teknologi.

En annen nyhet er SX30000 som ble vist for første gang på Hunkeler Innovations Day, og det er en presse som følger samme idé. Den jobber med en hastighet på 30 meter i minuttet, noe som er betydelig tregere enn andre inkjet-printere på markedet, men samtidig er det en mye rimeligere presse. Denne pressen er imidlertid ikke rettet mot etikettindustrien, den er mer fokusert på å trykke bøker på standard papir.

Les mer

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

DS Smith inngår partnerskap med svenske Jonsac

DS Smith inngår avtale med svenske Jonsac. Partnerskapet innebærer et samarbeid for å akselerere overgangen fra plast- til papirposer i netthandelsmarkedet i Europa.
Assets-imagesDS-Smith-Emballage-032-2024x

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Flexobransjen lever og har det godt

At flexobransjen lever i beste velgående må være hovedkonklusjonen på heldagsarrangementet som Dansk Flexo Forum og Sweflex hadde satt sammen.
AFF_07

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx