Danske Netto vil halvere matsvinnet innen 2030

PUBLISERT: 19 mars 2017
OPPDATERT: 26 januar

Dagligvarekjeden Netto i Danmark vil halvere mengden mat som blir kastet innen 2030. Dermed reduseres søppelhaugene med 10.000 tonn hvert år.

Netto-butikkene har bestemt seg for å gå målrettet til verks for å redusere matsvinnet med 50 prosent.

– Det er typisk matvarer man ikke får solgt innen siste salgsdag som blir kastet. Her kan vi vinne mye på å sette ned prisen på varene i god tid, og ikke bestille mer varer enn det vi kan selge, sier Nettos Danmark-sjef Brian Seemann.

Opplæring av personalet
Kjeden skal utdanne personalet om matsvinn, butikker har innført egne hyller for nedsatte varer og den har utviklet appen «Mat skal spises». Netto har også inngått samarbeid med veldedige organisasjoner.

Danmarks miljødepartement har anslått at detaljhandelen sto for totalt 163.000 tonn kastet mat i 2015, ut fra et årlig dansk matsvinn på 700.000 tonn. I Norge var anslaget på over 350.000 tonn spiselig mat det samme året.

Også her hjemme er det innført flere tiltak for å hindre matsvinn. I februar opplyste Norgesgruppen at den tester ut en ekstra kategori i datostemplingen kalt «normalt brukbar til», og Standard Norge ber norske aktører bidra til en ny standard for grønnsaker, sånn at flere krokete gulrøtter kommer ut i butikkene i stedet for å bli kastet.

Kilde: Dagligvarehandelen

 

 

Les mer

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx

Siste nytt

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx