Vakuumpakket pålegg kan redusere matsvinn i horeca

PUBLISERT: 1 oktober 2018
OPPDATERT: 26 januar


 MP Storkjøkken har laget spesialutformede skåler for separat oppbevaring av pålegg og baguetter før steking og servering. Det skal gi bedre kvalitet og mindre matsvinn.

Mange har nok opplevd å kjøpe en baguett som ser innbydende ut men der brødet er seigt og osten har blitt hard i kantene. MP Storkjøkken har satt seg inn i problematikken og forklarer:

Spesialformede skåler for vakuumpakking
– Mattilsynet krever at kjølte varer skal oppbevares i fire grader, men brødvarer får dårligere kvalitet i denne temperaturen, sier eier og gründer Kjell Helge Korsnes i MP Storkjøkken til Horecanytt.

– I tillegg trekker fuktigheten fra pålegget inn brødet, noe som forringer kvaliteten på brødet og pålegget ytterligere. Er baguetten i tillegg pakket inn i plast, blir kvaliteten enda dårligere.

MP Storkjøkken har utviklet et nytt system der spesialutformede skåler brukes til ferdig dandert pålegg som vakuumeres og legges kjølig. Når en kunde legger inn en bestilling, skjæres baguetten på langs og settes inn i et stativ som holder den åpen.Dressing og majones påføres, og posen med pålegget hentes fra kjøleskapet og skyves på baguetten. Hele prosessen tar ett minutt.

Kan redusere matsvinn
– Ved å bruke dette systemet kan du produsere opp påleggspakker når det er rolige perioder i løpet av arbeidsdagen. Pakkene holder seg en uke i kjøleskapet, så det er lett å tilpasse antallet, sier Korsnes.

Han mener at man på denne måten reduserer matsvinn siden man slipper å lage baguetter som ingen kjøper.

– Det går med litt plast ved å jobbe på denne måten, men plasten blir ikke med kunden ut av utsalgsstedet, og alt kan resirkuleres på riktig måte, forteller han.

10. og 11. oktober deltar MP Storkjøkken på Foodscape (Norges Varemesse), der de skal vise frem det egenutviklede baguettesystemet. 

 

 

Les mer

Det skjer på Sign Print&Pack i Odense

FotoJet-99

Ny etikettprinter fra Epson

Den nye ColorWorks C8000e produserer høykvalitetsetiketter i høy hastighet samtidig som den reduserer kostnader og avfall som vanligvis er forbundet med tradisjonell, analogbasert etikettutskrift.
epson-location-shoot.5

STOK Emballage vil gjerne vinne Packnorth Award 2024

Nå er fristen over til innsending av bidrag til Packnorth Award 2024. De siste ukene har det vært en stor mengde bidrag. En av dem fra danske STOK Emballage. Bedrifter gleder seg til å delta i prisutdelingen på Scanpack i oktober.
STOKx

Grönstedts jubileumscognac illustrerer Stockholms Gamla stan

Grönstedt har servert Sveriges konjakkdrikkere siden 1846. For 20. året på rad lanserer de Le National – en spesialutgave av konjakken som lanseres en gang i året. Utgaven er en hyllest til arbeidet til gründer Johan Daniel Grönstedt. For å feire 20-årsjubileet til Le National, fikk Grönstedt hjelp fra designbyrået Famous Last Words for å komme opp med et emballasjedesign utenom det vanlige.
c1

Siste nytt

Det skjer på Sign Print&Pack i Odense

FotoJet-99

Ny etikettprinter fra Epson

Den nye ColorWorks C8000e produserer høykvalitetsetiketter i høy hastighet samtidig som den reduserer kostnader og avfall som vanligvis er forbundet med tradisjonell, analogbasert etikettutskrift.
epson-location-shoot.5

STOK Emballage vil gjerne vinne Packnorth Award 2024

Nå er fristen over til innsending av bidrag til Packnorth Award 2024. De siste ukene har det vært en stor mengde bidrag. En av dem fra danske STOK Emballage. Bedrifter gleder seg til å delta i prisutdelingen på Scanpack i oktober.
STOKx

Grönstedts jubileumscognac illustrerer Stockholms Gamla stan

Grönstedt har servert Sveriges konjakkdrikkere siden 1846. For 20. året på rad lanserer de Le National – en spesialutgave av konjakken som lanseres en gang i året. Utgaven er en hyllest til arbeidet til gründer Johan Daniel Grönstedt. For å feire 20-årsjubileet til Le National, fikk Grönstedt hjelp fra designbyrået Famous Last Words for å komme opp med et emballasjedesign utenom det vanlige.
c1