På en rundbordskonferanse i Storbritannia 8.mai 2019 blir det diskusjoner om hvordan prousenter kan innfri forbrukernes forventninger til bærekraftig matemballasje.
Den 12. Cofresco Forum Round Table-konferansen arrangeres i samarbeid med den britiske forskningsorganisasjonen Campden BRI og holdes i deres hovedkvarter i Chipping Campden.
Forskning på forbruerbehov
Her vil internasjonale forskere og bedrifter presentere sine nyeste forskningsfunn når det gjelder forbrukeres behov og aksept. De vil også presentere nye pakkematerialer og metoder for å øke holdbarheten. Publikum inviteres til diskusjoner.
Design er et viktig element for å oppnå kundeaksept. Den skal ikke bare selge inn et bærekraftbudskap, men også være lett og enkel å bruke.
Disse utfordringene og muligheten skal diskuteres på konferansen, under følgende vignett:
Hvordan kan design bidra til å øke bærekraft, sensorisk oppfatning og ergonomi?
Foredragene etterfølges av utvidede praktiske sesjoner, der deltakerne får innsikt i nåværende forskningsprosjekter ved Campden BRI.
Deltakerne får mulighet til å teste hvordan design påvirker hvor enkel emballasjen er å håndtere.
Man kan også prøve hvordan alder og sykdom påvirker styrke i hendene og evnen til å håndtere emballasje. Dette gir bedre innsikt i de ergonomiske utfordringene.
I den etterfølgende diskusjonen vil man ta for seg konfliktområder når det gjelder bærekraft, der emballasjedesign for forskjellige matvarer vil bli studert i detalj.
Konferansen skal holdes på engelsk, og det er gratis å delta.
Mer informasjon om konferansen finner du på arrangementets nettside