Trosterud Mekaniske Verksted i Østre Aker vei i Oslo har en lang og stolt historie. Nå trekker de tre eierbrødrene seg tilbake og gir firmaet en ny start.
Et steinkast fra travle riksvei 163 nord i Oslo, ligger Trosterud Mekaniske Verksted relativt uberørt av tidens gang og den yrende trafikken i nabolaget. Men det er ingen tvil om at det har kommet nytt blod inn i det tradisjonsrike selskapet.
Nye koster inn

Lars Joramo forlot Alna for å bli administrerende direktør i november i fjor. Rikke Wiken Bergan har bare få uker fartstid i selskapet, som har vært ledet av de brødrene Erling, Terje og Øystein Trosterud, som i sin tid overtok etter sin far, Helge, som grunnla bedriften i 1948.
Men det er ikke fortiden vi har kommet for å høre om, nå vil vi høre om det som skal skje fremover.
– Vi starter med ny frisk, fastslår Lars Joramo. – 2020 er et år for generasjonsskifte i bedriften. Vi satser ført og fremst på næringsmiddelindustrien, det vil si både mat- og bryggerivarer. Vi har kunder som Tine, Mills, Nortura, Orkla, Diplom-Is og andre i vår portefølje, forteller han.
Bedriften har syv ingeniører i staben på cirka 25 personer totalt. I tillegg kan de vise til et nettverk av samarbeidspartnere.