Den nye ekstrusjonslinjen for iskrem fra Tetra Pak skal gi produktkvalitet uten sidestykke og volumfleksibilitet for mellomstore produsenter.
Som den første i bransjen benytter den nye linjen en uavhengig kontrollert horisontalkutter til å stykke opp iskremen når den kommer ut av ekstruderen.
Programmerbar kutter
Denne patenterte teknologien sikrer at skjærehastigheten er vedvarende rask, uavhengig av linjehastigheten, samt presise og rene kutt også ved lave produksjonsrater.
Kutteren kan programmeres til å kjøre med forskjellige hastigheter og bevegelser. Dermed kan iskremprodusentene bytte mellom flere produkter på den samme linjen, enten det er snakk om pinner, sandwich, kremmerhus, begre, bars eller kaker, med opprettholdt kvalitet.
Med en kapasitet på 5.000 til 18.000 produkter i timen gir linjen etterlengtet fleksibilitet for mellomstore iskremprodusenter, slik at de kan øke eller redusere produksjonen uten å kompromisse med effektiviteten.
Økt press på mellomstore produsenter
– Økt konkurranse på det globale iskremmarkedet har økt presset på mellomstore produsenter, sier Product Manager Elsebeth Baungaard i Tetra Pak.
– De må reagere raskt på forbrukernes behov, produsere et større utvalg produkter med lavere volumer og samtidig opprettholde høy kvalitet og lave produksjonskostnader. Denne linjen er utviklet for å møte akkurat disse kravene, fortsetter Baungaard.
– I tillegg vil kunder av den nye mediumkapasitets ekstrusjonslinjen har tilgang til vårt Product Development Center i Danmark. Her kan de eksperimentere med oppskrifter, søke råd fra tekniske eksperter og øve seg.
– De vil også motta teknisk support 24/7, noe som siker at alle problemer kan løses med minimal nedetid.