Ved å pakke syltetøy i plastbokser i stedet for glass, har den svenske produsenten Danica Foods fjernet risikoen for knust glass og redusert fraktkostnadene.
Den svenske produsenten har valgt å skifte ut de tradisjonelle glassene med sprøytestøpte SuperLock-beger i PP med oksygenbarrierebeskyttelse. Den nye emballasjen er en lettvekter og et moderne alternativ til de klassiske syltetøyglassene.
Færre og lettere lastebillass
– Hvis man sammenligner emballasje, kan vi si at fire innkommende trailere med tomme glasskrukker tilsvarer en enkel trailer med tomme SuperLock-glass, sier Jörgen Lindberg, CEO i Danica Foods.
– En utgående trailer med SuperLock fylt med syltetøy veier 9.000 kg mindre enn et vogntog med glasskrukker. Det gir logistiske besparelser. Det innebærer at vi kan bruke energien på å transportere varer – ikke tung emballasje.
SuperLock har også noen andre fordeler, som mindre støy i pakkelinjen, men det viktigste er at man fjerne risikoen for at glassbiter skal kontaminere syltetøyet.
Eliminerer risiko for knust glass
– SuperLock er enkel å håndtere og bedre enn glass, sier Jörgen Lindberg.
– Når syltetøyet er brukt opp, kan plastglasset brukes til å lagre andre matvarer, og det kan også brukes i mikrobølgeovnen. Men den største fordelen for matprodusenter, er at risikoen for knust glass er eliminert fullstendig.
Danica Foods har vært veldig fornøyd med emballasjeskiftet og jobben som RPC Superfos har gjort. Sistnevnte hadde et begivenhetsrikt år i 2015, der de ble låret til årets emballasjebedrift i Storbritannia for andre år på rad. De mottok også to WorldStars og to ScanStar-priser, samt en rekke andre britiske priser.