Store endringer i Nordisk Bioplastforenings styre

PUBLISERT: 21 mars 2023
OPPDATERT: 21 mars
Deler av det nye styret. Ikke alle var til stede. Fra venstre mot front: Mikael Hedenquist, Magnus Hedenmark (ny styreleder), Klaus Meyer, Hans Friedsam (avtroppende styreleder), Mats Jeppsson, Pernilla Kulleborn og Peter Gummesson. Mangler gjør Linda Zellner, Patrik Fogelström, Christoffer Carrick og Bo Wallteg.

Da Nordisk Bioplastforening holdt årsmøte 15. mars var det store endringer i valget av styre. Magnus Hedenmark ble ny styreleder etter Hans Friedsam og ellers ble det valgt et helt nytt styre, bortsett fra to medlemmer.

Foreningen har i lengre tid hatt mer eller mindre samme styre, men nå mente valgkomiteen og årsmøtet det var på tide med fornyelse. Bare Bo Wallteg, grunnlegger av foreningen og sjefredaktør i Packnews, og Pernilla Kulleborn, administrerende direktør i Kulleborn & Stenström, ble gjenvalgt – ellers består styret nå av mange nye navn. Magnus Hedenmark, som til daglig er administrerende direktør i selskapet re:profit, ble valgt som ny styreleder i NBF.

Her er det nye styret for Nordic Bioplastic Association:
Magnus Hedenmark, administrerende direktør, re:profit, styreleder

Ordinære styremedlemmer:
Mikael Hedenquist, professor, polymerteknologi, KTH
Peter Gummesson, administrerende direktør, A Good Choice AB
Klaus Meyer, kvalitets- og forbedringssjef, SIB
Linda Zellner, Vice President Innovation, Perstorp AB
Mats Jeppsson, innovasjonssjef, Emballator AB
Patrik Fogelström, administrerende direktør, Biobag AB
Pernilla Kulleborn, administrerende direktør, Kulleborn & Stenström

Vikarer:
Christoffer Carrick, administrerende direktør, Lignin AB
Bo Wallteg, sjefredaktør Packnews

NBFs årsmøte ble holdt på selskapet Visutech i Mölndal. Et femtitalls personer fra medlemsbedrifter og ikke-medlemmer var tilstede og kunne i tillegg til selve årsmøtet også høre på fire interessante foredrag og presentasjoner.
Erland Riis Lavsen fra Duni snakket om hvordan selskapet jobber for å skape en sirkulær virksomhet, Edward Hall fra Bioextrakt presenterte nyheter om PHA bioplastmaterialene, Mats Jeppsson fra Emballator snakket om tester av biomaterialer, som de gjennomfører både selv og i samarbeid med andre selskapet, og Åke Rosén demonstrerte alle mulighetene med selskapets Gaia Biomaterials produkter og materialer.

Les mer

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx

Flere smarte og intelligente emballasjer

Del to av rapporten fra AIPIAs Active & Intelligent Packaging Industry Association konferanse og utstilling i Amsterdam.
AIPIA-overzichtx

AIPIA etablerer One-stop shop for Smart Food Chain

Rapport fra Active & Intelligent Packaging Industry Associations - AIPIA som nylig gikk av stabelen i Amsterdam.
a1x

Slik ser Absolut vodka på papirflaskens fremtid

Papirflasken til Paboco får ekstra omtale om dagen, ikke minst fordi Systembolaget nå kjører en test, som vi kunne fortelle om i forrige uke. Følgende intervju om Absoluts syn på flaskens muligheter ble publisert i vårt svenske magasin, Packnews nummer 3/2023.
Butikx

Siste nytt

New Yorks statsadvokat saksøker PepsiCo for forsøpling

New Yorks Attorney general anla et søksmål for noen uker siden og anklaget PepsiCo for å skade publikum og unnlate å advare forbrukere om miljø- og helsetrusler fra engangsplastemballasjen.
pepsico1x

Fra fossilt til biobasert i belysningsemballasjer

Paptic, Secto Design og Woamy har utviklet en ny løsning for beskyttende emballasje i belysningsindustrien. Den redesignede emballasjen er resirkulerbar og samsvarer med prinsippene for sirkulær økonomi.
SectoDesign-Sectomo-Paptic-2381_newslx

Stilmiks med dopaminkick skal selge nyttig pizza

For å få pizza uten brød til å virke fristende, hyret matprodusenten For Real! Foods inn byrået Pond Design. Med mange års erfaring innen emballasjedesign og identitetsskaping kunne byrået guide pizzaprodusenten til rett vei i fastfood-jungelen. Vi snakket med teamet i Pond Design om designprosessen.
Pond_For-Real-Food_01

Komposterbare ølkrus på Formel 1-finalen

På Formel 1-finalen i Abu Dhabi nylig var Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials ansvarlig for en unik del av arrangementets bærekraftssatsing. Arrangementets 150 000 ølkrus ble laget av selskapets komposterbare plasterstatning Biodolomer.
GAIAxx