RPC Bebo Kristiansand viser nye plastskåler for blåskjell, et produkt som de har utviklet for det spanske markedet. – Det er første gang vi viser produktet for resten av verden, sier Espen Eggerdink i RPC Bebo Kristiansand (tidligere Promens).
Produktet er utviklet for kokte blåskjell. Designen minner mye om jernegrytene som blåskjell tradisjonelt kokes i.
– Plastskålene er laget i polyetylen High Density (PE-HD) for 400 gram og 1 kg ferdigkokte blåskjell, forteller Eggerdink.
Kokt, pakket, forseglet og pasteurisert
Blåskjellene blir først kokt etter produsentens egen oppskrift i tomatsaus og hvitløk, osv.
Deretter blir de pakket og forseglet i de nye skålene, som deretter blir pasteurisert før distribusjon gjennom supermarkedskjeder som Corte Ingles i Spania.
– Produktet er som sagt ferdig kokt og kan varmes opp i mikrobølgeonv og settes rett på bordet for servering. Skålene er utviklet med håndtak på siden så man ikke brenner seg på fingrene, forteller Eggerdink.
I Spania selges produktet med 28 dagers holdbarhet. – Jeg syns det høres mye ut, så vi sier 20 dager for å være sikre, sier Eggerdink.
Stand: D02:22