Seminar om forskning og tiltak mot matsvinn

PUBLISERT: 8 september 2016
OPPDATERT: 26 januar

Hvordan kan man redusere matsvinnet? Nofima, Østfoldforskning og Holdbart viser eksempler på tiltak som bidrar tiul at maten blir spist i stedet for kastet.

På et frokostseminar hos Emballasjeforeningen 22. september presenteres det nye innovasjonsprosjektet REforReM, det vil si Riktig Emballasje for Redusert Matsvinn av seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen fra Nofima.

Hennes kollega, forsker Hanne Larsen forteller hvordan lys skader mat og bidrar til matsvinn. 

Hanne Møller, seniorforsker i Østfoldforskning, presenterer en fersk nordisk rapport om hvordan datomerking og temperaturer i kjølekjeden har stor innvirkning på matsvinnet.

Seminaret avsluttes med at butikksjefen i Holdbart, Thor Johansen forteller om den nye butikken i Vestby som selger overskuddsmat som ellers ville blitt kastet til sterkt rabatterte priser.

– Det kan være sesongvarer (for eksempel EM-chips), produkter som har fått ny emballasje, produkter med feil i emballasjetrykken og varer med for kort restholdbarhet til å kunne sendes ut til dagligvarebutikkene, forteller Thor Johansen.

Butikken ble åpnet før jul 2015 og har gått såpass bra at Holdbart åpner ny butikk i Fredrikstad og starter nettbutikk med det første.

Mer informasjon om seminaret her: http://www.emballasjeforeningen.no/event/frokostseminar-hos-emballasjeforeningen-5/

 

 

 

Les mer

Heidelberg vil forløse ditt potensial

Det blir verdenspremiere på den nye generasjonen Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen skal muliggjøre autonom trykking også innen emballasjeproduksjon.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Uro i grafisk bransje når det utdannes for få

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Ny ubestrøket kartongkvalitet fra Holmen Iggesund

Invercote Touch er en ny ubestrøket plate fra Holmen Board & Paper. Det er en kvalitet som er utviklet for å møte den økende etterspørselen etter holdbare og visuelt tiltalende emballasjematerialer, samtidig som utskriftsvennligheten opprettholdes.
Igge-touchx

Orkla starter panting av emballasje i Sverige

Orkla Confectionery & Snacks Sverige og Orkla Care Sverige starter et samarbeid med gjenvinnings-appen Bower. Det betyr at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.
OLW-pantx

Siste nytt

Heidelberg vil forløse ditt potensial

Det blir verdenspremiere på den nye generasjonen Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen skal muliggjøre autonom trykking også innen emballasjeproduksjon.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Uro i grafisk bransje når det utdannes for få

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Ny ubestrøket kartongkvalitet fra Holmen Iggesund

Invercote Touch er en ny ubestrøket plate fra Holmen Board & Paper. Det er en kvalitet som er utviklet for å møte den økende etterspørselen etter holdbare og visuelt tiltalende emballasjematerialer, samtidig som utskriftsvennligheten opprettholdes.
Igge-touchx

Orkla starter panting av emballasje i Sverige

Orkla Confectionery & Snacks Sverige og Orkla Care Sverige starter et samarbeid med gjenvinnings-appen Bower. Det betyr at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.
OLW-pantx