Sappi prioriterer emballasjesegmentet

PUBLISERT: 24 januar 2024
OPPDATERT: 24 januar
Bildet har vi lånt fra Sappi.com

Den pågående globale økonomiske nedgangen, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svak økonomisk vekst, legger et betydelig press på Sappi, spesielt i Europa, skriver de i en pressemelding.

Som svar på dette presset startet Sappi i oktober 2023 starten på en konsultasjonsprosess om en mulig nedleggelse av Sappi Lanaken-fabrikken. Prosessen er gjennomført og avtalt med de ansatte. Produksjonen av papir ble avsluttet der i desember 2023. Den endelige nedstengningen skal være fullført i løpet av andre kvartal 2024.

Sappis strategiske fokus er å redusere eksponeringen mot det grafiske papirsegmentet og samtidig utvide tilstedeværelsen innen emballasje, spesialpapir, tremasse og biomaterialer.

Mens Sappi fortsetter å betjene det grafiske papirmarkedet gjennom sine konkurransedyktige eiendeler, vil den overordnede prioriteringen for den europeiske virksomheten være å utvide emballasje- og spesialitetssegmentet spesielt innen fleksibel emballasje, funksjonelt papir, selvklebende inkludert glasin, etiketter samt fargesublimeringskategorier. Overføringen av produksjonen til andre Sappi-anlegg, som vil forbedre kapasitetsutnyttelsen, har begynt og det vil ikke være noen forstyrrelser for kundene, spår Sappi.

Sappi Lanaken Mill er en integrert tremasse- og papirfabrikk lokalisert i Belgia. Den sysselsatte 581 arbeidere med en produksjonskapasitet på 165 000 tonn masse per år. Massen ble inkludert i produksjonen av 530 000 tonn bestrøket trefritt papir, som hovedsakelig ble solgt på det europeiske markedet.

Vi har nylig sett at Sappi har solgt tre andre papirfabrikker i Europa – deres Kirkniemi i Finland, Maastricht i Nederland og Stockstadt i Tyskland.

Les mer

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Flexobransjen lever og har det godt

At flexobransjen lever i beste velgående må være hovedkonklusjonen på heldagsarrangementet som Dansk Flexo Forum og Sweflex hadde satt sammen.
AFF_07

Emballasjeforeningen inngår plastpartnerskap med myndighetene

Emballasjeforeningen er en av flere organisasjoner i næringslivet som inngår plastpartnerskap med Klima- og miljødepartementet.
– Vi håper så mange virksomheter som mulig ønsker å tilslutte seg avtalen
Design uten navn - 1

Coca-Colas flasker blir lettere og sparer 3 millioner tonn PET i Nord-Amerika

Coca-Cola Company har redesignet sine PET-flasker i det nordamerikanske markedet og reduserer dermed materialforbruket med 3 millioner tonn i 2025.
cocacolalettere

Siste nytt

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Teknikknerding med Galli på Scanpacks scener

Hun er en teknologinerd. Hun er ekspertstemmen med masse energi, og latteren er aldri langt unna. Dette er nok de beste grunnene til å ikke gå glipp av Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina-Gallix

DS Smith inngår partnerskap med svenske Jonsac

DS Smith inngår avtale med svenske Jonsac. Partnerskapet innebærer et samarbeid for å akselerere overgangen fra plast- til papirposer i netthandelsmarkedet i Europa.
Assets-imagesDS-Smith-Emballage-032-2024x

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa