For hver boks med vann som blir solgt, vil Wami levere 100 liter rent vann til folk i nød. Fra juli 2020 er vannet tilgjengelig på aluminiumbokser fra Crown.
Siden boksene kan gjenvinnes i det uendelige, bidrar dette til å styrke varemerkets gode hensikter. Boksene kan inngå i en lukket gjenvinningssløyfe og er tilgjengelig i 0,44cl størrelse. CEO i Wami, Giacomo Stefanini, forteller at bærekraftig emballasje er et fokusområde for selskapet, som nå vil ekspandere til restauranter og barer.
Minimalistisk design
Boksene har minimalistisk, men slående design som blant annet består av logoen til Wami på en hvit overflate. Effekter i grønt indikerer at vannet er naturlig, mens blå effekter brukes på sprudlende vann (tilsatt kullsyre).
En QR-kode som er integrert i designen på boksen og gjør at forbrukerne kan se at deres bidrag gjør en forskjell. Noen ganger viser de hvilken familie som har mottatt vannet. De fleste bor i isolerte, landlige områder og må gå langt for å få tak i drikkbart vann slik at familien kan overleve.
– Vi ser at vårt produkt er mer i tråd med restaurantbransjens visjon om å lage bærekraftige alternativer til vårt forbruksmønster, men samtidig legge vekt på design, sier Stefanini.
– Derfor ville vi lage en boks i ikonisk stil, slik at også restauranter og barer kan vise sine kunder hvor stolte de er av å være en del av Wami-samfunnet.
Metall var et naturlig valg
Veronique Curulla, markeds- og forretningsutviklingsdirektør i Crown Bevcan Europe & Middle East, sier at metall var et naturlig valg av emballasjematerial, siden det kan inngå i sirkulær økonomi i det uendelige.
– Det er godt kjent at metall kan gjenvinnes til nytt metall igjen og igjen, samtidig som det bevarer sine egenskaper. I Crown bygger vi på dette sterke grunnlaget og lærer opp forbrukerne om metallets bærekraftkvaliteter. En ambassadør som Wami sikrer at budskapet bringes ut i verden.
I dag er Wami-vann på aluminiumboks kun tilgjengelig på restauranter, bistroer og kafeer. Vannet som deles ut havner primært i Afrika, der 44 prosjekter er gjennomført i følgende land: Etiopia, Tanzania, Kenya, Senegal, Sri Lanka og Ecuador.