Rottneros og Arctic Paper tar neste steg i Polen

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 20 februar 2023
OPPDATERT: 1 mars
Denne typen trau vil bli produsert i Polen. Bilde: Rottneros

Rottneros tar neste steg for det bestemte joint venture-prosjektet innen Packaging i Polen ved å formelt danne det 50/50-eide selskapet sammen med Arctic Paper.

Som Packnews kunne fortelle i fjor, planla Rottneros og Arctic Paper et felles selskap i Polen. Nå tar de neste steg og danner selskapet formelt. Formålet med selskapet er å bygge og drifte fabrikken for produksjon av formfiberbrett i stor industriell skala. Prosjektet er i rute og fabrikken forventes å starte opp i slutten av 2023.

Investeringen i fabrikken forventes å utgjøre ca. 230 millioner kroner. Produksjonskapasiteten er beregnet til å utgjøre cirka 80 millioner pakker per år, noe som er betydelig mer sammenlignet med Rottneros anlegg i Sunne i Sverige. Selskapet forventes å ha en omsetning i størrelsesorden 140 millioner kroner årlig når fabrikken når full kapasitetsutnyttelse.

Produksjonen vil blant annet være fokusert på høybarriereemballasje, med forlenget holdbarhet på matvarer, men også på emballasje med enklere funksjonskrav. Skuffene tåler høy varme og er gode til frossen eller kjølt mat. Råvaren består av masse fra Rottneros Bruk.

– Det er svært gledelig at vårt store prosjekt sammen med Arctic Paper innen bærekraftige emballasjeløsninger i Polen nå tar neste steg. Målet er å bruke anlegget som modell for å demonstrere både den høye kvaliteten og en skalerbar og konkurransedyktig produksjon, i tillegg til å gi markedet fossilfrie emballasjeløsninger. Prosjektet utgjør dermed en milepæl for å vise at teknologien vi utviklet i Sunne også fungerer i full industriell skala, sier Lennart Eberleh, Rottneros konsernsjef.

– Vi ser frem til å ta neste steg innen bærekraftig og biologisk nedbrytbar emballasje sammen med Rottneros. Investeringen er en viktig del av vår strategiske diversifisering», kommenterer Michal Jarczyński, administrerende direktør i Arctic Paper S.A.

Les mer

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Metsä Boards falskartongmaskin er nå størst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, innviet sin oppgraderte fals-kartongmaskin i Husum, Sverige, 11. april.
Ribbon-has-been-cutx

Emballasjeforeningen inngår plastpartnerskap med myndighetene

Emballasjeforeningen er en av flere organisasjoner i næringslivet som inngår plastpartnerskap med Klima- og miljødepartementet.
– Vi håper så mange virksomheter som mulig ønsker å tilslutte seg avtalen
Design uten navn - 1

Coca-Colas flasker blir lettere og sparer 3 millioner tonn PET i Nord-Amerika

Coca-Cola Company har redesignet sine PET-flasker i det nordamerikanske markedet og reduserer dermed materialforbruket med 3 millioner tonn i 2025.
cocacolalettere

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx