Rottneros og Arctic Paper tar neste steg i Polen

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 20 februar 2023
OPPDATERT: 1 mars
Denne typen trau vil bli produsert i Polen. Bilde: Rottneros

Rottneros tar neste steg for det bestemte joint venture-prosjektet innen Packaging i Polen ved å formelt danne det 50/50-eide selskapet sammen med Arctic Paper.

Som Packnews kunne fortelle i fjor, planla Rottneros og Arctic Paper et felles selskap i Polen. Nå tar de neste steg og danner selskapet formelt. Formålet med selskapet er å bygge og drifte fabrikken for produksjon av formfiberbrett i stor industriell skala. Prosjektet er i rute og fabrikken forventes å starte opp i slutten av 2023.

Investeringen i fabrikken forventes å utgjøre ca. 230 millioner kroner. Produksjonskapasiteten er beregnet til å utgjøre cirka 80 millioner pakker per år, noe som er betydelig mer sammenlignet med Rottneros anlegg i Sunne i Sverige. Selskapet forventes å ha en omsetning i størrelsesorden 140 millioner kroner årlig når fabrikken når full kapasitetsutnyttelse.

Produksjonen vil blant annet være fokusert på høybarriereemballasje, med forlenget holdbarhet på matvarer, men også på emballasje med enklere funksjonskrav. Skuffene tåler høy varme og er gode til frossen eller kjølt mat. Råvaren består av masse fra Rottneros Bruk.

– Det er svært gledelig at vårt store prosjekt sammen med Arctic Paper innen bærekraftige emballasjeløsninger i Polen nå tar neste steg. Målet er å bruke anlegget som modell for å demonstrere både den høye kvaliteten og en skalerbar og konkurransedyktig produksjon, i tillegg til å gi markedet fossilfrie emballasjeløsninger. Prosjektet utgjør dermed en milepæl for å vise at teknologien vi utviklet i Sunne også fungerer i full industriell skala, sier Lennart Eberleh, Rottneros konsernsjef.

– Vi ser frem til å ta neste steg innen bærekraftig og biologisk nedbrytbar emballasje sammen med Rottneros. Investeringen er en viktig del av vår strategiske diversifisering», kommenterer Michal Jarczyński, administrerende direktør i Arctic Paper S.A.

Les mer

Smurfit Kappas og WestRocks styrer sier ja til sammenslåingen

I forrige uke kom det informasjon om at Smurfit Kappa og Westrock diskuterte en sammenslåing. Nå er det et faktum.
hands-1063442_1280

Lessebo har signert avtale med Addbrand

Lessebo Paper, som kaller seg en av verdens mest miljøvennlige boutique-papirfabrikker, inngår nå en ny grossistavtale med det svenske selskapet Addbrand, som er en grafisk forhandler i Norden for grafiske produkter og tjenester.
addbrandx

Smurfit Kappa og WestRock blir gigantisk emballasjeselskap!?

Smurfit Kappa er i diskusjoner om å fusjonere med den amerikanske konkurrenten WestRock. En sammenslåing av to av verdens største papir- og emballasjeprodusenter vil føre til at det blir en gigant i markedet.
hands-1063442_1280

Sytten vinnere i årets ScanStar

Vinnerne av årets ScanStar er nå kåret. Totalt er det delt ut 17 priser til nordiske emballasjedesignere, produsenter og brukere.
scanstar-Juryen

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red