Aldri før har det trillet så mange egg gjennom egg-pakkeriene i Nortura som i uken før påske. Den nye salgsrekorden er på 943 tonn.
Forbrukerne har opplevd hyggelige lokketilbud på egg, og i mediene har det vært mye positiv omtale av eggets suverene næringsverdi. Dermed er det rekordmange eggekartonger i norske påskesekker og mye matglede med egg i vente denne påska.
Positiv omtale
– Det er butikk-kjedene som styrer pris, men vi har jo registrert at egget i år har vært med i en priskrig, eller som et lokketilbud, som jeg synes er en hyggeligere betegnelse, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i Nortura.
Sammen med mye positiv omtale av eggets næringsverdi, så har rekordene ikke latt vente på seg. Nortura er bondens selskap og skaffer samlet til veie omkring 60 prosent av alle norske egg i butikk.
Aldri før har det samlet blitt utlevert så mange egg fra Nortura sine tre egg-pakkerier, som ligger Østfold, Sør-Trøndelag og Rogaland. Hele 943 tonn er den nye salgsrekorden, som ble satt i uke 11.
Også produksjonsrekord
Den gamle rekorden var på 897 tonn og ble satt i uken før påske i 2014. Økningen er på 5,1 prosent.
Det er også satt produksjonsrekord av antall egg på en dag og på en uke: 3 523 043 egg på en dag og 15 940 939 på en uke (uke 11, 2016).
Vanligvis spiser vi i gjennomsnitt litt over et halvt egg om dagen, men i påsken dobles forbruket.
– Vi kan gjerne fortsette med å spise mer egg, også etter påske. Egget gir større og mindre doser av de aller fleste næringsstoffene kroppen trenger, sier Åse Kringlebotn.