QR-kode som hjelper blinde og svaksynte introdusert av Unilever

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 11 april 2023
OPPDATERT: 11 april
Bilde: AIPIA (Active and Intelligent Packaging Association).

I fjor presenterte selskapet Zappar en ny QR-kodeløsning som skal være til hjelp for blinde eller svaksynte, de kaller det Zapvison. Nå har Zappar, i samarbeid med Unilever, utviklet den første kommersielle applikasjonen.

De nye, forbedrede QR-kodene gir mer inkluderende emballasje ved at alle, uavhengig av syn, får tilgang til informasjonen på dem. Den første emballasjen som blir utstyrt med dem er Unilevers vaskemiddel Persil og Ultimate Liquids i Storbritannia. Flere produkter vil bli lagt til rundt om i verden senere i år.

De nye kodene, som ble laget i samarbeid med Unilever og Royal National Institute of Blind People, kan oppdages på mer enn én meters avstand via appen. Den forteller deg da også hvor langt det er til pakken. Kjøpere vil da motta relevante bruksanvisninger, sikkerhetsadvarsler og resirkuleringsinformasjon via større tekst eller lyd.

– Vi er virkelig stolte av å lansere disse nye forbedrede QR-kodene på Persil-emballasje, før de deles med andre Unilever-merker senere i år, sier Nadine Slyper, markedssjef for vaskemiddelprodukter i Unilever.

– For oss er dette større enn Unilever. Vi ser dette som et første skritt for å bidra til å gjøre emballasje mer tilgjengelig for alle. Vi er glade for å utforske tilgjengelige QR-koder som et selskap og håper å se andre selskaper og «tilgjengelighetsapper» gjøre lignende satsinger.

Ifølge Unilever skal teknologien snart integreres med Microsoft Seeing AI. Det store multinasjonale selskapet håper å samarbeide med andre tilgjengelighetsapper for å støtte en global utrulling av teknologien.

Les mer

Smurfit Kappas og WestRocks styrer sier ja til sammenslåingen

I forrige uke kom det informasjon om at Smurfit Kappa og Westrock diskuterte en sammenslåing. Nå er det et faktum.
hands-1063442_1280

Lessebo har signert avtale med Addbrand

Lessebo Paper, som kaller seg en av verdens mest miljøvennlige boutique-papirfabrikker, inngår nå en ny grossistavtale med det svenske selskapet Addbrand, som er en grafisk forhandler i Norden for grafiske produkter og tjenester.
addbrandx

Smurfit Kappa og WestRock blir gigantisk emballasjeselskap!?

Smurfit Kappa er i diskusjoner om å fusjonere med den amerikanske konkurrenten WestRock. En sammenslåing av to av verdens største papir- og emballasjeprodusenter vil føre til at det blir en gigant i markedet.
hands-1063442_1280

Sytten vinnere i årets ScanStar

Vinnerne av årets ScanStar er nå kåret. Totalt er det delt ut 17 priser til nordiske emballasjedesignere, produsenter og brukere.
scanstar-Juryen

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red